Animalele de casă, tratament antistres: la ce concluzie au ajuns cercetătorii

 

Îți place să te joci cu animalele de casă? Ei bine, cercetătorii au descoperit că acest lucru poate funcționa ca un tratament antistres. Cu alte cuvinte mângâiatul unei pisici poate fi o formă de relaxare excelentă pentru tine.

O echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Washington a efectuat un studiu care atestă beneficiile interacțiunii cu animal de casă. Mai mult, studiul mai arată că animalele de companie nu îți îmbunătățesc doar starea de spirit dar te ajută să scapi și de stresul acumulat pe parcursul zilei.

Beneficiile pe care ți le poate aduce un animal de companie

În cadrul studiului participanții au fost împărțiți în patru grupuri și au avut următoarele sarcini: primul grup trebuia să se joace timp de zece minute cu un animal de companie exact așa cum și-au dorbit. Al doilea grup doar s-a uitat la membrii primului grup cum se joacă, în timp ce al treile grup s-a uitat la o prezentare cu animalele disponibile pentru interacțiune. Iar cei din al patrulea grup au așteptat zece minute pentru a se juca în voie și fără să-i întrerupă absolut nimic, cu animalele de companie.

Ulterior, cercetătorii au măsurat nivelul de colesterol din saliva participanților la prima oră a dimineții și după efectuarea experimentului de doar zece minute. Iar rezultatele au arătat că doar cei care s-au jucat cu animăluțele au înregistrat o scădere semnificativă a cantității de cortisol.

„Doar 10 minute pot avea un impact semnificativ", a explicat Patricia Pendry, un profesor în cadrul departamentului de dezvoltare umană din cadrul Universității de Stat din Washingston. „Studenții din studiul nostru care au interacționat cu câini și pisici au simțit o reducere semnificativă a cantității de cortisol din organism, un hormon important al stresului."

Așa că dacă ți-a trecut prin gând la un moment dat să-ți cumperi un animal de companie, dar ai ezitat din diferite motive cum ar fi lipsa de spațiu și de timp, ar fi bine să nu mai stai pe gânduri. Mai ales după ce ai citit ce benefecii uimitoare îți poate aduce un animăluț.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?