ANI: Fostul director al Companiei Aeroporturi Bucureşti, în posibil conflict de interese penal

 

ANI cere Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 să verifice un posibil conflict de interese penal în cazul fostului director al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Tudor Jidav, după ce acesta a semnat contracte încheiate între instituţie şi BRD, acolo unde soţia sa este angajat şi acţionar.

Tudor Jidav a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât a semnat în perioada în care a deţinut funcţia de director general contracte de colaborare încheiate între S.C. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. şi B.R.D. Groupe Societe Generale, instituţie bancară în cadrul căreia soţia persoanei evaluate deţine calitatea de angajat şi acţionar, de pe urma cărora atât persoana evaluată, cât şi soţia acestuia au realizat foloase patrimoniale.

Potrivit ANI, valoarea contractelor încheiate între S.C. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. şi B.R.D. Groupe Societe Generale este de 456.776 de euro plus TVA.

Tudor Jidav a deţinut funcţia de director general în cadrul companiei în perioada cuprinsă între 18 noiembrie 2009 şi 12 iunie 2012.

Astfel, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, cerând să verifice dacă Tudor Jidav a fost în conflict de interese.

Potrivit articolului 301 din noul Cod penal al României, "fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă".

ANI a precizat că Tudor Jidav a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, acesta nedepunând la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
LORE
21 Feb 16:12
PENTRU MINISTRUL TRANSPORTURILOR :
ATI INCEPUT UN PROCES DE SCHIMBARE , DE INSANATOSIRE LA CFR DAR
V-ATI OPRIT .
NU STIM CARE ESTE CAUZA , DAR NOI SALARIATII DE LA CFR CALATORI VOM LUPTA PANA LA CAPAT SI VOM FOLOSI TOATE "ARMELE" PERMISE DE LEGE CA SA VA DETERMINAM SA CURATATI PUTREGAIUL ADICA CONDUCEREA DE LA CFR CALATORI.
NU POTI SA FI PLATIT DIN BANI PUBLICI CU PESTE 9000 DE EURO LUNAR + BONUSURI SI SA RAPORTEZI PIERDERI DE PESTE 400 MILIOANE DE LEI LA FINELE ANULUI 2013 , SA DEVALIZEZI SOCIETATEA INTR-UN RITM AMETITOR DE RAPID DUPA BUNUL TAU PLAC MAI MULT SA DAI DOVADA DE AROGANTA MAXIMA COMBINATA CU O FRUSTRARE NATIVA , DAUNATOARE UNUI MANAGER LA O SOCIETATE DE STAT.
DA, DOAMNA RAMONA MANESCU , ATI GHICIT , ESTE VORBA DE MANAGERUL "SMART" DOROBANTU VALENTIN , CARE NU MAI NECESITA ABSOLUT NICIO DESCRIERE.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?