ANI cere DNA cercetarea lui Nicuşor Constantinescu pentru conflict de interese şi fapte de corupţie

 
ANI cere DNA cercetarea lui Nicuşor Constantinescu pentru conflict de interese şi fapte de corupţie
ANI cere DNA cercetarea lui Nicuşor Constantinescu pentru conflict de interese şi fapte de corupţie

ANI cere DNA să îl cerceteze pe Nicuşor Constantinescu pentru conflict de interese şi fapte de corupţie, în legătură cu mai multe contracte atribuite firmei Conpress Holding, precum şi cu un contract al Consiliului Judeţean Constanţa încheiat cu ocazia evenimentului "Centura de Aur" din 2013.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, în urma evaluării, au rezultat indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, întrucât, în perioada exercitării funcţiei, Nicușor Constantinescu a încheiat prin atribuire directă un contract de prestări servicii şi zece acte adiţionale, semnate între Consiliul Judeţean Constanţa şi SC Conpress Holding SRL, în urma cărora asociaţii firmei au obţinut 2.404.913,24 de lei (aproximativ 556.000 de euro).

ANI a precizat că Nicuşor Constantinescu a fost asociat al firmei Conpress Holding SRL (în perioada 23 mai 1994 - 4 aprilie 2002) şi administrator (în 3-4 aprilie 2002), fiind asociat cu Gabriel Sorin Strutinsky, Sanda Ciocoiu, Mihail Gheorghe Cârciog, "persoane fizice cu care este asociat şi în prezent în cadrul altor societăţi comerciale".

De asemenea, ANI a mai stabilit că, în contextul evenimentului "Centura de Aur", organizat în Constanţa, în perioada 4-8 septembrie 2013, Consiliul Judeţean, prin preşedintele Nicuşor Constantinescu, a încheiat cu agenţia de turism SC Icar Tours Constanţa SRL un contract-cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

"Astfel, prin încheierea acestui contract, s-a creat un folos patrimonial, în valoare de 22.000 lei, în favoarea SC Xenoti SRL, societate comercială ce a asigurat, cu ocazia evenimentului menţionat, servicii de cazare la Complexul «Flora» din Mamaia, şi în cadrul căreia Constantinescu Nicuşor Daniel deţine calitatea de asociat. Anterior, în anul 2007, SC Icar Tours Constanţa SRL a încheiat cu SC Xenoti SRL - Complex «Flora» Mamaia un contract de prestări servicii hoteliere pe durată nedeterminată. Astfel, pentru efectuarea plăţilor, Constantinescu Nicuşor Daniel, în calitate de Preşedinte al CJ Constanţa şi ordonator principal de credite, a semnat documentele financiar-contabile constând în cinci ordonanţări de plată, două angajamente bugetare şi două propuneri de angajare", se arată într-un comunicat de presă al ANI, transmis marţi agenţiei MEDIAFAX.


Totodată, ANI a stabilit că Nicuşor Constantinescu a folosit informaţiile referitoare la bugetul CJ Constanţa şi serviciile ce urmează a fi achiziţionate, acestea nefiind publice, în scopul obţinerii sumei de 2.404.913,24 lei (echivalentul a aproximativ 556.000 de euro) pentru asociaţii firmei Conpress Holding SRL Constanţa, societate care aparţine aceloraşi persoane cu care preşedintele CJ Constanţa se află în relaţii de asociere şi colaborare în ultimii cinci ani, în mai multe societăţi comerciale.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?