ANI: Averea lui Radu Mazăre, nejustificată. Aproape 800.000 de euro, bani nedeclaraţi

 

Agenţia Naţională de Integritate a decis, vineri, că o parte din averea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre este nejustificată. Potrivit ANI, acesta nu a declarat aproape 800.000 de euro.

Agenția Națională de Integritate a solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța extinderea acțiunii de control cu privire la diferența nejustificată între averea dobândită și veniturile realizate de către Radu Ştefan Mazăre, având în vedere suma identificată de inspectorii de integritate, în cuantum de 779.057 Euro, reprezentând mai multe depozite într-un cont deschis de către acesta la o unitate bancară de pe teritoriul Statului Israel, sucursala Netanya, se arată într-un comunicat al Agenţiei.

De asemenea, depozitele bancare în cuantum de 779.057 Euro nu au fost menționate în declarațiile de avere completate de către Radu Ştefan Mazăre în perioada 2008 - 2012.


"Precizăm că această sumă cu caracter nejustificat a fost identificată în același dosar în care Agenția Națională de Integritate a solicitat, la data de 23 iunie 2015, Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă C.A. Constanța,  începerea acțiunii de control cu privire la o diferență nejustificată, în cuantum de 137.570 Euro și 143.818 Lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatelor de primar (iunie 2008 - mai 2015) de către Radu Ştefan Mazăre", mai precizează sursa citată.

În urma datelor și a informațiilor transmise de instituțiile competente până în prezent, diferențele cu caracter nejustificat raportate la averea dobândită și veniturile realizate de către Radu Ştefan Mazăre totalizează 916.627 Euro și 143.818 Lei, se mai arată în comunicat.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?