Angela Merkel, noi soluţii pentru integrarea migranţilor. Ce vrea să le ceară marilor companii

 
Avertismentul transmis de Angela Merkel către turcii din Germania: Este esențial să nu fie aduse...
Avertismentul transmis de Angela Merkel către turcii din Germania: Este esențial să nu fie aduse...

Cancelarul german Angela Merkel i-a invitat pe șefii celor mai mari companii din Germania, printre care Siemens și Volkswagen, să discute modalitățile de integrare a migranților pe piața muncii, a relatat sâmbătă cotidianul german Bild, citat de DPA.

Într-o întâlnire programată pentru 14 septembrie la sediul cancelariei, Merkel dorește să-i convingă pe liderii companiilor germane să ofere stagii de pregătire și locuri de muncă solicitanților de azil, potrivit sursei citate.

Printre participanții la așa-numita inițiativă "Noi împreună" se numără, printre alții, compania de electronice Siemens, producătorii de mașini Volkswagen, Daimler și Opel, designerul de modă Hugo Boss și Deutsche Bank, scrie Agerpres.

Cu toate că sentimentele împotriva imigranților sunt tot mai intense pe fondul temerilor că noi sosiri de refugiați ar afecta resursele și ar inunda piața muncii, companiile "văd potențialul pe termen lung pe care îl deschide migrația în Germania", potrivit unei declarații postate pe site-ul inițiativei "Noi împreună".

Participanții "doresc să joace un rol pozitiv în schimbarea societății și să contribuie la un climat de deschidere și înțelegere reciprocă în Germania", se mai menționează în declarație.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?