Angajaţii care scapă de impozitul pe venit începând de mâine

Scapă de impozitul pe venit
Scapă de impozitul pe venit

Se extinge categoria angajaţilor din IT care nu vor mai plăt impozit pe venit. Măsura intră în vigoare la 1 februarie.Începând cu luna februarie, scutirea de impozit pe venit pentru industria IT (prescurtarea termenului de "tehnologie a informației") se va acorda pentru mai multe categorii de angajați, potrivit unui act normativ recent publicat în Monitorul Oficial.

În consecință, și lista cu documente justificative pentru obținerea scutirii va deveni puțin mai lungă. În plus, pe lângă cele opt tipuri de ocupații pentru care se acordă acum scutire, din februarie vor mai figura încă două.

De la 1 februarie, scutirea de impozit în industria IT se va acorda și pentru acei angajați care nu au deloc diplomă de licență, dar sunt înscriși la facultate (nu neapărat pe zona IT), precum și pentru cei licențiați ai unor programe de studii superioare de scurtă durată, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

Vor intra în categoria celor scutiţi de impozit:
- cei care dețin o diplomă acordată la finalizarea unei forme de învățământ superior de scurtă durată;
- cei care dețin o diplomă de bacalaureat și urmează cursurile unei instituții de învățământ superior acreditate (nu se distinge între cele de scurtă sau lungă durată, prin urmare, intră și unele și altele).

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?