Andronescu se pune de-a curmezișul în Guvern. Replică pentru Teodorovici în scandalul biletelor CFR

 
Ecaterina Andronescu vs Teodorovici
Ecaterina Andronescu vs Teodorovici

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, nu susține tăierea gratuităților la călătoriile cu trenul pentru studenți, măsură propusă de ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici.

Ecaterina Andronescu a stat de vorbă cu reprezentanții studenților despre soluțiile pe care colegul ei din Guvern le-a anunțat recent și a făcut câteva precizări.

Reprezentanții ANOSR au informat joi presa că ministrul Andronescu le-a spus că rectificarea bugetară de la final de an nu trebuie să vizeze călătoriile gratuite de care se bucură studenții.

De asemenea, demnitarul i-a asigurat pe tineri că va face tot ce poate pentru ca nici bursele să nu fie afectate, așa cum a propus Teodorovici.

"În ceea ce privește limitarea numărului de călătorii, doamna ministru a afirmat că Ministerul Educației Naționale (MEN) nu va susține un asemenea demers, însă consideră că ar trebui impusă o limită de vârstă. Am insistat că un asemenea lucru nu ar trebui să se întâmple, deoarece România, în momentul de față, are cea mai mică rată din Uniunea Europeană privind participarea adulților la procesul de învățare. Numărul studenților maturi din România nu este mare, iar statul român ar trebui să implementeze cât mai multe mecanisme de integrare a acestora în mediul universitar, nu să le limiteze anumite drepturi", anunță Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Hriscu Gheorghe
18 Jul 13:01
Ca să TAI din Cheltuieli (de exemplu Bilete de tren) e destul de usor, dar consecințele pot fi dramatice.
Am lucrat vreo 8 (opt) ani la o firmă multinațională și acolo s-a pus problema reducerii cheltuielilor. Mai întâi a venit un domn ”Cost cutter” (complet străin), care ”s-a plimbat” vreo 2 săptămâni prin firmă, după care a venit cu propuneri. Atât de justificate au fost propunerile că NIMENI n-a avut vreo obiecție.
Aș vrea să văd că face asta și dl Teodorovici (sau reprezentanții d-lui).
Am o amintire destul de proastă în legătură cu persoana d-lui. Un coleg (președinte PMI Romania (asociație profesională) mi-a povestit că s-a întâlnit cu dl Teodorovici și i-a făcut mai multe propuneri legate de managementul proiectelor și implicarea PMI.
Am avut și eu ocazia să-l întâlnesc pe dl Teodorovici și l-am intrebat. Nu-și aducea aminte de PMI ROmania.
Fără comentarii.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?