Andronescu câştigă definitiv şi procesul cu ANI privind conflictul de interese

 
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu
FOTO: Mediafax

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a câştigat miercuri, la ICCJ, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI) privind conflictul de interese, după ce instanţa supremă îi dăduse dreptate şi în cauza legată de incompatibilitate.

În 15 mai 2012, Andronescu a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul cu ANI privind conflictul de interese.
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis atunci cererea Ecaterinei Andronescu şi a dispus anularea deciziei ANI din iunie 2011, potrivit căreia, în timpul mandatului acesteia de ministru al Educaţiei, a fost şi manager în cadrul unui proiect POSDRU, funcţie în baza căreia a încasat aproape 40.000 de lei.

Agenţia Naţională de Integritate a declarat recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti. Acesta s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care, miercuri, i-a dat câştig de cauză senatorului PSD, decizia fiind irevocabilă.


În martie, Ecaterina Andronescu a câştigat definitiv şi procesul cu ANI legat de incompatibilitate. Instanţa supremă a dispus atunci anularea raportului în care ANI arăta că aceasta a exercitat simultan funcţia de rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti şi pe cea de senator.

În iunie 2011, Agenţia Naţională de Integritate arăta că, în urma verificărilor, s-a stabilit că Ecaterina Andronescu a fost în incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, funcţiile de senator şi rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti. ANI preciza atunci că Andronescu era rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti din 2004 şi senator din 19 decembrie 2008, fiind şi vicepreşedinte al Partidului Social Democrat.

Ecaterina Andronescu a candidat duminică la alegerile europarlamentare, pe listele PSD-UNPR-PC, ea ocupând un loc eligibil.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Pontache Viorelus
29 May 09:41
In ultima vreme... multe decizi definitve in favoarea inculpatilor... Bucurestiul da verde.. cam usor... si injustificat! PSD-ul a pus deja oameni lor in multe locurii a justitiei... Ciuma rosie... face justiatia lor... si vor sa impuna doar si doar justitia lor!!!
Răspunde
1 -6
Nume*
28 May 16:39
L-a cistigat si pe cel cu Plagiatul?
Ca are doua!

Unul al ei, unul al lui Ponta!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?