Andrei PLEȘU, atac la PONTA: Tinerel FĂLCOS ȘI ȘUCAR

 

Andrei Pleșu a scris în Dilema Veche un editorial intitulat " Electorale" în care dezbate camapania electorală pentru prezidențiale, dar mai ales îl critică dur pe Victor Ponta despre care spune că are grimasa unui "tânăr fălcos și șucar", "admiră comunismul chinez", "spune că a zis măi în loc de fă" și totodată, "este scutit de orice efort de gândire, datorită existenței lui Traian Băsescu".

Poţi căuta cu lumînarea o dezbatere de idei, de viziuni, de principii. Nu vei găsi decît grobiene hărţuieli private şi de partid. Te poţi întreba, „bătrîn şi neliniştit“, cu ce soluţii palpabile, cu ce argumente, cu ce strategii de perspectivă intră în arenă principalii combatanţi. Nu vei da decît peste promisiuni vagi şi peste o frazeologie obosită, de peţitori fără imaginaţie. Cel mai norocos dintre toţi e dl Victor Ponta: existenţa lui Traian Băsescu îl scuteşte de orice efort consistent de gîndire. N-are nevoie de competenţe specifice, de vreun program economic solid, de inteligenţă managerială. E suficient să se strîmbe, cvasizilnic, la preşedinte. Ne vorbeşte de nazism, umblă prin China pentru a-şi declara admiraţia pentru comunismul asiatic, pretinde că n-a zis „fă“, ci „măi“, şi îşi plimbă prin ţară grimasa de tinerel fălos şi şucar „de crapă mîţele (şi tîrgoveţii) jucîndu-se cu el“. Ideea principală a unei astfel de campanii e că „va fi bine, va fi foarte bine, va fi din ce în ce mai bine“. Construcţia de bază va fi o demolare: demolarea băsismului. „Singura soluţie: înc-o revoluţie!“ Şi cam asta e tot. Ceilalţi combatanţi promit ba o „ţară frumoasă“, ba suspendarea preşedintelui, fie şi după ce şi-a încheiat mandatul, ba „dreptate“, ba autostrăzi generoase (devenite, între timp, o adevărată utopie naţională), ba „creşteri“ (fanteziste), ba „reduceri“ (arbitrare). Inflaţie de vorbe, abuz de gesticulaţie, atmosferă de îmbrînceală generală. Din cînd în cînd, preşedintele însuşi pune piper pe rană, ca să învioreze spiritele…

 

 

  Mai  ulte pe dilemaveche.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Un guvern care nu armoniyeaza interesel societatii, este un guvern al elitelor, care vor sa conduca pentru FMI
22 Sep 07:40
Mi se pare ca ideea vreau altceva decat ceea ce este,spune tot.Daca a spune ce nu-ti place, ai adoga imedit ce preferi , ar fi prea frumos.Daca spui ca vrei sa darami un sistem, nu este clar ce vrei ?Pentru ca un om nu face primavara, chiar de-ar fi o floare rara .Stiu, domnul P. este de dreapta, care reprezinta elita,si cum elita vrea dispret pentru populatie , este normal sa nu-i placa de social-democrati.Dar un guvern nu lucreaza pentru FMI, dle P, ci pentru mine si pt. Dv
Răspunde
1 0
Lamntabila hoarda populista.
21 Sep 13:30
Portret exact si plin de amaraciunea omului de carte si de spirit. Dementa impostorului plagiator Ponta este excerbata de osanalele odioase ale slugilor catarate pe spinarea acestui neam PSD-ist de slugi ignorante si de haimanale dezgustatoare. Adevarat si trist. Majoritatea tacuta înghite cu lacrimi în ochi huliganismul jefuitor al maidanului PSD-ist.
Răspunde
2 -4
Adina
20 Sep 10:04
Astazi i se ofera Romania cadou lui V.V. Ponta asa ca vreau sa emigrez in tara lui Andrei Plesu. Unde o gasesc ? Imi da cineva o harta ?
Răspunde
3 -2
Mircea Groza
19 Sep 22:44
Trebuie sa ne uitam si in spate.Si ei au contribuit la ridicarea acestor parveniti politici.Plesu a fost in echipa lui Roman,Basescu.Hurezeanu in echipa lui Nastase.
Răspunde
14 -4
nelutiu
19 Sep 22:11
Andrei PLEȘU, atac la PONTA: Tinerel FĂLCOS ȘI ȘUCAR zice analfabetul pupincurist al nemului romanesc ,om fara valoare doar . ... haznale plesuve!
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
8 -4
Nume*
19 Sep 21:12
De la o clasa politica dominata de figuri grotesti si saltimbaci de circ, inghititori de sabii, artisti ai foamei si miriapozi, nici n-ai la ce sa te astepti! Numai ca si personajul nostru, analist al scenei politice, cindva el insusi un actor al ei, nu sare prea departe de portretul "grobianului" descris de el. Ba chiar pare mai degraba a fi unul dintre ei!

Pacat ca in frumoasa descriere uita sa incondeieze personajul cel mai pitoresc al alegerilor din 2014, cel care are si cele mai dese aparitii pe site-ul Realitatea si le fura toata "sarea si piperul" celorlalti catinati!
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
2 -5
IUDA
20 Sep 11:44
2 Un text extrem de inspirat. Subscriu.
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?