Andreea Paul, despre cotele de gen în politică. Care sunt cauzele reprezentării slabe a femeilor

 

Andreea Paul, deputat PNL, a declarat la Realitatea TV, că luptă pentru proiectul cotelor de gen de șapte ani, de când a intrat în politică. Acesta a precizat că ”strangularea șanselor femeii” în politică apare din interiorul partidului și a mai subilinat că trebuie să existe un echilibru între societate și politică, întrucât aproape jumătate din populația României este feminină. Deputatul a mai tras un semnal de alarmă, spunând că în mediul rural sunt mai multe femei primar, față de mediul urban, iar în Parlamentul actual doar 11% sunt femei.

Andreea Paul a subliniat că proiectul legislativ al PNL privind cote de gen de 30 % pentru femei este semnat de 150 de parlamentari din toate partidele.

”Lupt pentru proiectul cotelor de gen de 7 ani, de cand am intrat in politica, proiectul de lege de care vorbiti spune că minim 30% dintre candidați trebuie să fie femei. În anul 2012 o sa vedeti situația pondererii candidatelor dintre candidați, iar strangularea sanselor femeii în politică apare in interirorul partidului. Proiectul este este co-initiat cu Alina Gorghiu, dar semnat de 150 de alti parlamenatari.(...)Mai e un lucru, jumătate din populatia României e feminina, ori reprezentarea in Parlament e 11%.(..) In oglinda, politica trebuie sa se suprapuna cu socitatea, sa nu neglijăm talentele feminine”, a afirmat Paul.

Paul a mai spus că în Europa, 15 state au legiferat oficial cotele de gen:

”Mi-aș fi dorit ca natural lucrurile să se schimbe, aveam 15 state din Europa care au legiferat cotele de gen. În Europa suntem pe ultimul loc. E o legatura directa cu coruptia, tarile care au rezolvat cotele de gen au un nivel de coruptie scazut(...). În 2015, apare un studiu care spune că daca țările lumii rezolva problemele dezechilibrului de gen, PIB-ul global poate creste. (....) În mediul rural avem mai multe femei primar, față de mediul urban”, a mai subliniat Paul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?