ANCHETĂ PENALĂ după VOTUL din DIASPORA. Livia Stanciu: Se putea da o ordonanţă de urgenţă

 
Votul din diasporă
Votul din diasporă

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele Curţii Supreme, Livia Stanciu, a făcut, în această dimineaţă, o serie de declaraţii referitoare la organizarea alegerilor din străinătate. Se impune anchetă pentru scrutinul din Diaspora, spune aceasta, întrucât exista bază legală pentru înfiinţarea de noi secţii de votare. În acelaşi timp, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat că au existat foarte multe sesizări privind modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale, încă din primul tur.REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat, astăzi, că după turul 1 al alegerilor prezidenţiale a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală in rem, respectiv faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot, ca urmare a problemelor la scrutinul din Diaspora.

"Au fost foarte multe sesizări privind modul în care au fost organizate alegerile, încă din primul tur. S-a început urmărirea penală cu privire la fapta de împiedicare a exercitării dreptului la vot. Cele mai multe sesizări sunt venite din partea unor persoane. Altele sunt din partea unor istituţii. Plângerile sunt împotriva miniştrilor şi a celor care au organizat alegerile", a declarat Tiberiu Niţu.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. La rândul său, preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, a arătat că, "strict pe lege", se putea da o ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru înfiinţarea unor noi secţii de votare în turul al doilea.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. "Strict pe lege, sigur că se putea da o ordonanţă de urgenţă", a spus Stanciu, înaintea şedinţei plenului Consilului Superior al Magistraturii, informează MEDIAFAX.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Livia Stanciu a mai spus, din postura de "cetăţean", că se impun verificări privind problemele apărute la votul din străinătate.

"Ca cetăţean, mi se pare firesc ca pe orice problematică ce are impact, sigur trebuie să se efectueze verificări, cercetări, pentru a se transmite un răspuns care să satisfacă interesul pe care poporul l-a manifestat faţă de acest subiect", a spus ea.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un semnal de alarmă asupra desfăşurării votului din Diaspora trage şi preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum.

"Ce s-a întâmplat pe 16 noiembrie în diaspora a fost un gest deliberat, menit să împiedice votul românilor din străinătate. În consecinţă, Comisia Europeană ar trebui să investigheze ce s-a întâmplat acolo", spune Gunther Krichbaum.

El spune că "o manipulare atât de masivă a votului ca duminică nu s-a mai întâmplat până acum în niciun stat membru al Uniunii Europene".

Ba mai mult, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag susţine că strategii PSD ştiau că Victor Ponta nu are şanse să fie ales de românii din diaspora, astfel că s-a încercat împiedicarea votului.

Pe de altă parte, Krichbaum susţine că aceste cozi "sunt şi un semn al schimbării, un semn că românii vor un stat de drept şi vor egalitate în faţa legii şi împotriva corupţiei, nepotismului şi minciunilor politice".

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Reamintim că în Diaspora au fost organizate 294 de secţii de votare.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. La ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale, românii din străinătate au ieşit la vot în număr record. În mai multe capitale europene, cozile au fost uriaşe, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Emilia
22 Nov 21:13
In urma razboiului multi viteji se arata. In timpul jocului nu se schimba regulile jocului.Daca s-ar fi schimbat se dadea ocazia opozantilor sa vocifereze ca este ilegal sa schimbi ,da aduci imbunatatiri la o lege care functioneaza de mai multi ani. Unde a fost pana acum ,dupa doamna Stanciu Livia.Daca avea aceasta ideie de ce nu a afirmat-o in public ca este legel sase dea ordonanta de urgenta.E usor sa acuzi dar sa iei pozitie in timp util,ca doar este reprezentanta legii.nu esti capabila,asa ca mai bine tacea ca filozof ramanea. As vrea sa vad care om din aceasta tara putea sa prevada asa puhoi de dornici sa voteze cand acest lucru nu s-a mai intamplat. Daca ar fi fost o astfel de persoana merita premiul Nobel.Sa-l vad,sa-l aud .
Răspunde
0 0
Emilia
22 Nov 21:12
In urma razboiului multi viteji se arata. In timpul jocului nu se schimba regulile jocului.Daca s-ar fi schimbat se dadea ocazia opozantilor sa vocifereze ca este ilegal sa schimbi ,da aduci imbunatatiri la o lege care functioneaza de mai multi ani. Unde a fost pana acum ,dupa doamna Stanciu Livia.Daca avea aceasta ideie de ce nu a afirmat-o in public ca este legel sase dea ordonanta de urgenta.E usor sa acuzi dar sa iei pozitie in timp util,ca doar este reprezentanta legii.nu esti capabila,asa ca mai bine tacea ca filozof ramanea. As vrea sa vad care om din aceasta tara putea sa prevada asa puhoi de dornici sa voteze cand acest lucru nu s-a mai intamplat. Daca ar fi fost o astfel de persoana merita premiul Nobel.Sa-l vad,sa-l aud .
Răspunde
0 0
Adrian
21 Nov 13:04
Banuiesc ca nici la alte alegeri nu au putut votat toti, dar nu s-a facut atata caz. Cred ca cel mai simplu ar fi sa se inscrie din timp pe niste liste, ca sa stie ambasadele si consulate la cati votanti sa se astepte!
Răspunde
2 -2
Mona
20 Nov 23:20
PSD-istilor roadeti-va unghiile! Atâta v-a mai rămas! Hotilor si disperatilor!!! Nu știți ce înseamnă sa ai rude plecate dincolo si sa le vezi doar in poze si sa vb la telefon! Sunteți preocupati doar sa va asigurati toate rudele, sa va faceti firme si concedii de mii de euro! Toate astea pe banii noștri care ne câștigăm traiul cinstit!
Răspunde
0 0
Adrian
21 Nov 13:06
2 Si ce are una cu alta? bine ca-ti pot decide soarta in necunostinta de cauza!
4 -1
hera
20 Nov 22:59
Psd a jucat murdar..,,, vrem ca sa plateasca vinovatii....nu exista coincidente nefericite., TOTUL A FOST PREMEDITAT,,
Răspunde
6 0
neamtu
20 Nov 21:42
16 NOIEMBRIE 2014,multumesc tuturor romanilor pentru ca mi-au dat sansa sa traiesc acest momento istoric. Inca nu im vine sa cred ce a reusit acest popor,pare ca a intrat harnicia in toti alesi nostri,dar in ritmul pe care il are DNA ramanem fara parlament in 2 saptamani TRAIASCA ROMANIA
Răspunde
0 0
Ovidiu
21 Nov 09:55
8 Probabil ca asta e si ideea, sa ii rareasca pana nu o sa nu mai fie o majoritate PSD, ori chiar sa se ajunga la alegeri anticipate din lipsa de parlamentari.....
0 0
Adrian
21 Nov 13:07
6 Ramane de vazut daca nu se repeta "reusita" din 2004 sau 2009...
5 -1
Dolfi
20 Nov 21:36
Cred ca totul s-a facut intentionat, stiind ca votul din diaspora nu convine cuiva!
Răspunde
0 0
Adrian
21 Nov 13:10
6 Oricum nu gasesc ca este normal si moral sa votezi, din moment ce nu mai locuiesti in tara. Tot asa s-a procedat si inainte, nu cred ca a fost intentionat; doar ca inainte nu s-a facut atata caz. Nu se poate sti cati domiciliaza afara, din moment ce nu sunt inregistrati niciunde.
4 0
Livia
20 Nov 20:39
Dupa Razboi, multi viteji se arata:
De ce nu a iesit imediat pe 2-3 la inaintare cand BEC-ul si MAE se intrebau unul pe altul ce sa faca?
OU, e decizie politica, nu poate fi obligat guvernul sa faca asa ceva. Dar ea putea sa c;larifice legea si atunci era altceva. Dar a stat ascunsa, ca si altii.
Răspunde
2 -1
Avraham Perl
20 Nov 21:57
3 Mai bine mai tarziu decit niciodata!
5 0
ARA
20 Nov 19:34
Eu nu inteleg de ce live, Lavinia Sandru si ceilalti dezbat problema ca cine e vinovat pt obstructionarea votului in diaspora? Cine sa fie Ponta? El e Principalul vinovat. Trebuia si putea sa dea o ordonanta de guvern. Nu el era tartorul? Daca nu a dat o ordonanta de urgenta cand chiar era urgent sa o dea atunci de ce mama lui a dat sute si sute de oug ....chiar incalcand acel termen de dinaintea alegerilor de care se tot vorbeste. Dupa Ponta urmeaza ceilalti, adica potopul. De ce il protejati? E un om mort...mort..mort....un imbecil, caruia i se urcase puterea la cap....asta mai lipsea sa ajunga si presedinte? Si in SUA sunt obstructionate voturile unora ...dar cel putin republicanii au fost capabili sa convinga Curtea ca "asa trebuie si asa e legal ca toti votantii sa aiba lD cu poza". Nu se aplica peste tot, este contestata dar cel putin partidul republican si-au creat o baza legala ....
Ponta si PSDul ce baza legala puteau avea sa obstructioneze votul din diaspora, cand cetatenii romani sunt nu numai cetateni ai Romaniei sunt si cetateni UE, sunt cetateni globali.
Mai bine rugati-va pentru el ca mai devreme sau mai tarziu ajunge la DNA.....se pare ca nici Sfanta Parascheva l-a respins si nu a mai vrut sa voteze cu el!
Răspunde
0 0
Adrian
21 Nov 13:12
9 Ordonanta de urgenta, nu o decide Premierul de capul lui si de unul singur. Legile altor state, prevad clar ce si cum, degeaba dadeau Ordonanta...
2 0
ARA
20 Nov 19:09
Eu nu inteleg de ce live, Lavinia Sandru si ceilalti dezbat problema ca cine e vinovat pt obstructionarea votului in diaspora? Cine sa fie Ponta? El e Principalul vinovat. Trebuia si putea sa dea o ordonanta de guvern. Nu el era tartorul? Daca nu a dat o ordonanta de urgenta cand chiar era urgent sa o dea atunci de ce mama lui a dat sute si sute de oug ....chiar incalcand acel termen de dinaintea alegerilor de care se tot vorbeste. Dupa Ponta urmeaza ceilalti, adica potopul. De ce il protejati? E un om mort...mort..mort....un imbecil, caruia i se urcase puterea la cap....asta mai lipsea sa ajunga si presedinte? Si in SUA sunt obstructionate voturile unora ...dar cel putin republicanii au fost capabili sa convinga Curtea ca "asa trebuie si asa e legal ca toti votantii sa aiba lD cu poza". Nu se aplica peste tot, este contestata dar cel putin partidul republican si-au creat o baza legala ....
Ponta si PSDul ce baza legala puteau avea sa obstructioneze votul din diaspora, cand cetatenii romani sunt nu numai cetateni ai Romaniei sunt si cetateni UE, sunt cetateni globali.
Mai bine rugati-va pentru el ca mai devreme sau mai tarziu ajunge la DNA.....se pare ca nici Sfanta Parascheva l-a respins si nu a mai vrut sa voteze cu el!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?