Anchetă: LPF ar fi vândut drepturile TV pentru Liga 1 unui off-shore din Malta

 

Consiliul Concurenţei investighează modul în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut, în martie 2014, depturile TV pentru Liga 1 pentru perioada 2014-2019, susţin jurnaliştii de la prosport.ro.

Potrivit sursei citate, LPF a vândut drepturile pentru Liga 1 către firma ISB Ltd, în spatele căreia s-ar afla Arpad Paszkany, contra sumei de 170 de milioane de euro. Mai mult, contractul a fost încredinţat direct, deşi LPF semnase un protocol cu Consiliul, obligându-se că operaţiunile de acest fel se vor face doar prin intermediul licitaţiilor.

Pe de altă parte, Gino Iorgulescu, actualul şef al LPF, spune că a recurs la această modalitate de a vinde drepturile TV, deoarece prin licitaţie deschisă n-ar fi reuşit să obţină o sumă la fel de mare.

Dumitru Dragomir, fostul şef al LPF, susţine că investigaţia Consiliului Concurenţei a fost îngreunată din cauza intervenţiilor politice, potrivit prosport.ro.

Înainte de alegerile de LPF din 2013, când Iorgulescu i-a luat locul lui Dragomir, şefii cluburilor au fost invitaţi la o cină la care au participat şi Victor Ponta şi Liviu Dragnea. A doua zi, Dragomir pierdea cu 7 voturi la 11 în faţa lui Iorgulescu, deşi iniţial fusese socotit mare favorit, mai scrie sursa citată.

Aşadar, dacă investigaţia Consiliului Concurenţei ajunge la concluzia că s-au încălcat legile, amenda se poate ridica la 10% din valoarea totală, adică 17 milioane de euro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?