Anchetă la şcoală:un părinte s-a plâns că a fost forţat să dea bani pe invitaţia la un bal caritabil

 
Anchetă la şcoală: un părinte s-a plâns că a fost forţat să dea bani pe invitaţia la un bal caritabil
Anchetă la şcoală: un părinte s-a plâns că a fost forţat să dea bani pe invitaţia la un bal caritabil

ISJ Maramureş a început o anchetă la o şcoală din Baia Mare, după o sesizare apărută în presă, potrivit căreia un părinte a fost nevoit să dea 200 de lei pentru o invitaţie la un bal caritabil, iar din suma strânsă, şcoala urma să cumpere camere video.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş, Adriana Meşter, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o reprezintă a început ancheta la Şcoala Gimnazială ”Lucian Blaga”, din Baia Mare, urmând să se verifice modul în care asociaţia de părinţi a strâns sume de bani pentru un sistem de supraveghere video.

Din procesele verbale ale şedinţelor cu părinţii a reieşit că acţiunile asociaţiei au fost făcute în mod benevol, nefiind vorba de obligarea cuiva să dea bani.


”Este o anchetă în derulare la Şcoala Gimnazială 'Lucian Blaga', din Baia Mare. ISJ Maramureş a întreprins mai multe demersuri şi a cerut conducerii unităţii o notă informativă cu privire la modul în care asociaţia de părinţi a decis strângerea unor sume de bani pentru un sistem de supraveghere video. Din această notă, asumată de conducerea şcolii şi preşedintele asociaţiei de părinţi, reiese că asociaţia de părinţi a fost constituită în anul 2011 şi are personalitate juridică, are un statut şi obiective, printre care şi sprijinirea din punct de vedere material a şcolii, prin atragerea de fonduri din sponsorizări şi donaţii. De asemenea, din procesele verbale reiese că toate acţiunile asociaţiei au fost făcute în mod benevol, cine doreşte să susţină proiectul poate să o facă, cine nu, nu, nu era obligatoriu”, a spus Meşter.

Potrivit acesteia, marţi a fost începută de ISJ Maramureş şi o inspecţie tematică pe management la şcoala respectivă pentru clarificarea tuturor aspectelor, inclusiv pe relaţia cu părinţii şi comunicare, care se va încheia, probabil, vineri.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?