Anchetă la Craiova, după ce un bebeluş a murit de rujeolă. Ar fi luat boala din spital

Un bebeluş de trei luni a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, autorităţile sanitare confirmând că băieţelul, care era grav bolnav, avea şi rujeolă. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au demarat o anchetă epidemiologică în unitatea medicală în care a decedat copilul, pentru a stabili dacă bebeluşul s-a îmbolnăvit în spital.Băieţelul în vârstă de trei luni a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova în cursul lunii decembrie, el fiind transferat de la o unitate medicală din judeţul Gorj, potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, citaţi de News.ro.

“Pacientul a fost internat cu rinichi polichistic bilateral, intoleranţă alimentară multiplă, diaree intratabilă a sugarului şi s-a descoperit un eritem ce a fost confirmat a fi rujeolă. Starea de sănătate a şi evoluat prost şi apoi a decedat pe 3 ianuarie 2017. Era internat în Secţia de Pediatrie”, a declarat Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Ştefan Popescu a adăugat că DSP face o anchetă epidemiologică în spital, pentru a afla dacă bebeluşul a făcut rujeolă în spital sau nu.

”Colegii mei vor declanşa o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă a contactat boala în spital, de la aparţinători, de la vizitatori”, a mai spus rerpezentantul DSP Dolj.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova spun că băieţelul era grav bolnav.

“Nu tolera laptele matern, era hrănit cu un lapte special. Era internat de mai multe săptămâni. Pe 2 ianuarie a fost mutat în Secţia de Terapie Intensivă, starea s-a agravat, a fost stabilizat, însă pe 3 a intrat în stop cardio-respirator”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

viewscntAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?