Anchetă după prăbușirea bursei de la București. Anunț bombă de la ASF

 
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
FOTO: Huff.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a declanșat o anchetă cu privire la prăbușirea bursei de la București începând de miercuri, după anunțul ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici cu privire la majorările de taxe impuse sectorului privat.ASF a anunțat vineri că a început o analiză a tranzacțiilor derulate în data de 19 decembrie 2018 pe piața reglementată administrată de BVB "cu privire la posibilitatea existenței unor elemente care intră sub incidența abuzului pe piață, prevăzut de Legea nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață".

În situația în care, în urma analizelor efectuate, sunt constatate nerespectări ale prevederilor legale incidente, Autoritatea spune că va adopta măsuri care pot fi făcute publice, în funcție de caracterul acestora.

Ori de câte ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat în măsuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se înscriau în categoria informațiilor publice, acestea au fost aduse la cunoștința publicului.

Cea mai mare coaliție de investitori români și străini a cerut ASF încă de miercuri să investigheze toate tranzacţiile zilei de la Bursa din București.

Cristian Agalopol, reprezentant al Camerei de Comerț Americane (AmCham) şi șeful departamentului de Pieţe financiare din Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) a cerut miercuri arbitrului pieței de capital (ASF) să investigheze toate tranzacțiile zilei de la Bursa de Valori București (BVB), enunțând posibilitatea unei manipulări a bursei.

Reacția lui Agalopol, un reputat specialist în piețe de capital, vine la finalul unei zile în care BVB a cunoscut cea mai mare scădere zilnică din istorie din cauza proiectului de OUG care lovește dur sectoare întregi din economie

Criza din piața financiară se adâncește, înainte ca Guvernul să apese butonul roșu

Miercuri a fost una dintre cele mai negre zile din istoria Bursei de Valori Bucureşti, pe fondul incertitudinii investitorilor privind intenţia Guvernului de a introduce o serie de măsuri fiscale ce ar afecta băncile, precum şi sectoarele energetic şi telecom.

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere puternică pe toţi indicii bursieri şedinţa de miercuri, deprecierile variind între 5,69% pe indicele BET-FI al SIF-urilor şi 11,52% pe indicele ROTX (Romanian Traded Index).

Cele mai mari scăderi erau consemnate la Banca Transilvania (-19,91% ), BRD-GSG (-16,62%) şi TMK Artrom (-15%).

Creşteri consemnau titlurile Amonil (plus 3,85%) şi Electromagnetica (plus 2,05%.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Plecat giulumele si va procipsiti pri Africa,nu suntem,inca ,colonie cat mai coduce Dragnea !
21 Dec 16:54
Dle ministru,cereti la burdihoții ăștia să aducă bani de-acasă ,să dea staului roman chirie din fondurile lor ,sa vânda active ,ce vor ,domnilor, acesti căpcăuni ?Sa ia ei tot venitul sa sa le mai si dam ?De ce nu spuneti ,politicos dar dur,investitori pastrati bunul simt,nu va cerem de la voi un sfant,daca nu va convine ,plecati ca vid nu exista decat provocat.Asteaptă arabii,asteaptă sud koreeni,japonezii,chinezii sa investitorii r o m r â n i ,nu ne speriati cu giulimele .Plecati sau scrieti la soții,nu guvernului român !i
Răspunde
0 0
Chemati poporul ca ei pierd avere tarii si bunatsrea lor,nu americanii
21 Dec 15:41
Oameni ai investitiilor,sunteti obligati sa procedati ca la voi.Nimic mai mult.Daca nu stiati,sistemul colonial a dispărut treptat incepând din 1948.Plecati voi ?Glumiti,si Doamne sa va dea gandul cel bun,ca o mie vin sa va ia locul.Sa vad unde mai vindeti marfurile ,ca ce le produceti la voi?Am indurat multe si românul stia sa si glumeasca „Uie-asa cum ne vedeti/.....Si pe namti/Uite acusi ,acusi , o sa ..si pe rusi”Nu cedati averea si mandria poporului romana ,guvernati ,nu hastagii v-au votai.Chemati poporul ,la o adică !.Intrebati cum e in Austria .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?