Anchetă după incidentul de pe Otopeni. Imagini șocante cu trenul de aterizare al avionului TAROM

 

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a demarat o investigație după incidentul petrecut marți pe aeroportul Otopeni. 

”Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a fost notificată în data de 9 iulie 2019, în jurul orelor 20.00 LT, cu privire la faptul că o aeronavă comercială de tip ATR42-500 a aterizat pe Aeroportul Internațional
“Henri Coandă” București-Otopeni, cu roțile trenului de aterizare blocate.

Pasagerii și membrii echipajului de la bordul aeronavei au fost debarcați în siguranță. Evenimentul s-a produs pe pista 08L (pista nr. 2) a Aeroportului Internațional “Henri Coandă” București-Otopeni, care a fost închisă temporar cu NOTAM, aeronava neputând fi deplasată de pe pistă imediat după producerea incidentului.

Cel mai grav incident din ultimii 5 ani pe aeroportul Otopeni: anvelopa unui avion Tarom a explodat

O echipă de investigatori din cadrul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) s-a deplasat la locul producerii evenimentului și a demarat primele activități de investigație privind siguranța: studierea locului producerii evenimentului, evaluarea inițială a avariilor produse la trenul de aterizare al aeronavei, efectuarea primelor măsurători, luarea declarațiilor martorilor, studierea documentației aferente aeronavei, precum și preluarea înregistratoarelor de zbor CVR (Cockpit Voice Recorder) și FDR (Flight Data Recorder), în vederea descărcării și analizării datelor și a stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii acestui eveniment.

Din evaluarea inițială a avariilor produse, comisia de investigație din cadrul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a constatat faptul că pneurile și jantele trenului principal de aterizare erau distruse.
Un raport preliminar de investigație va fi publicat de AIAS în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului”, anunță un comunicat al Autoritatății de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.
Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?