Anchetă a ISJ Vaslui în urma transferului de la profil agricol la informatică al fiului unui deputat

 
Foto: emaramures.ro/
Foto: emaramures.ro/
Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui au demarat o anchetă la două licee din Huşi, după ce fiul unui deputat, cu rezultate mediocre la învăţătură, a fost transferat de la un liceu agricol la cea mai prestigioasă unitate şcolară din oraş, deşi regulamentul interzice transferurile în clasa a IX-a.
Fiul deputatului Dan Bordeianu a intrat în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Agricol, la o clasă de horticultură. După numai trei săptămâni de la începerea noului an şcolar, deputatul şi-a transferat copilul la o clasă cu profil matematică-informatică, de la Colegiul Naţional "Cuza Voda, unde ultima medie de admitere a fost 9,01.

"Vom face o anchetă la cele două unităţi de învăţământ. Nu mi se pare normal ca un elev care nu întruneşte condiiţiile de medie pentru a intra în clasa respectivă să poată pătrunde pe căi care ocolesc legile. Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preniversitar spune foarte clar, transferul elevilor de clasa a IX-a în primul semestru, nu este admis decât în situaţii speciale şi doar dacă media de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul", a declarat luni, Mihaela Cososchi, inspector general la ISJ Vaslui.


Conducerea Liceului Agricol susţine că a fost nevoită să aprobe transferul. "Atâta timp cât a avut aprobarea conducerii liceului de acolo, nu aveam cum să nu-i aprob să plece. Nici măcar nu cunosc motivul pentru care a plecat. Copilul intrase la profilul tehnicieni horticoli", a declarat directorul, luni, Liceului Agricol Huşi, Teodor Botezatu.

Fiul deputatului Dan Bordeianu a obţinut la tezele cu subiect unic 5, 72 la limba română şi 6, 60 la matematică. "Transferul a fost aprobat de Consiliul de Administraţie, părinţii motivând solicitarea printr-un certificat medical. Fiind vorba de o problemă medicală, faptul că media lui de admitere a fost mai mică decât ultima medie a elevilor noştri a fost considerat mai puţin important", a declarat Manuela Iacob, directorul Colegiului Naţional "Cuza Vodă" Huşi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?