DNA, fără șef! Anca Jurma renunță la interimat. CSM se întrunește, din nou, joi

 
Anca Jurma
Anca Jurma

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se întrunește într-o nouă ședință, joi, pentru a propune o persoană pentru funcția de procuror interimar la DNA. Anca Jurma a cerut CSM să nu îi mai fie prelungit mandatul de la Direcția Națională Anticorupție, cu încă 6 luni, a anunțat ministrul Tudorel Toader.Tudorel Toader a făcut anunțul de retragere a șefei interimare a DNA la ieșirea de la CSM. 

"În timpul ședinței, în timpul deliberărilor s-a primit o declarație din partea doamnei Jurma prin care renunță la consimțământul prealabil acordat. Și în cazul acesta, secția nu avea decât să ia act de voința dânsei. Acordul de voință este o chestiune strict personală. Dânsa este cea mai în măsură să spuna în ce condiții și-a exprimat acordul și în ce conditii și l-a retras.", a spus Toader. 

Întrebat despre o altă propunere de șef interimar la DNA, ministrul justiției a precizat că procedura nu s-a încheiat, dar a spus că are convingerea că secția de procurori va identifica pentru DNA, cel puțin provizoriu, un procuror care să-și asume responsabilitățile respective.

INFO: 

În iulie 2018, Anca Jurma a fost delegată de către procurorul general Augustin Lazăr pentru interimatul la şefia DNA. Ea deţinuse înainte două mandate de şef al serviciului de cooperare internaţională, ulterior fiind consiliera Laurei Codruţa Kovesi, însă nu instrumentase dosare penale de mai bine de 10 ani.

Propunerea de prelungire a mandatului interimar pe care Anca Jurma îl are la conducerea DNA vine în condiţiile în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că i-a trimis din nou preşedintelui propunerile de numire a celor cinci procurori în funcţii de conducere la parchete, printre care şi Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef DNA.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aceste numiri se află încă în analiza departamentului de resort din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, prin urmare o decizie încă nu a fost luată în ceea ce priveşte fostul post al Laurei Codruţa Kovesi.

Este a doua oară când Adina Florea este propusă la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şeful statului respingând-o prima dată.

Actualmente, Adina Florea este procuror-şef adjunct al Secţiei de anchetare a magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printre dosarele pe care le instrumentează numărându-se şi cel în care fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a denunţat-o pe Laura Codruţa Kovesi, susţinând că aceasta i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa din Indonezia.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
V.ali
07 Jan 20:19
Fraţilor am o propunere de şef la DNA.Va mai amintiţi de Legendarul Vlad Ţepeş "Ca punînd mîna pe ei să-i înpartă în........".Cine cunoaşte legenda şi este de acord să continue.Am ajuns din nou la acele vremuri.Hotia ,şmecheria,impostura,minciuna a devenit politică de stat,nu se mai poate,la toate nivelurile dai numai peste ei.A mai ràmas să-ţi bage mîna în buzunar pentru sfînta şpagă,să poţi face ceva în românia.Dar şi să ajungi şef la DNA trebe sa dai şpagă.Vă daţi seama ce ţară am ajuns?
Răspunde
0 0
V.ali
07 Jan 20:12
Fraţilor am o propunere de şef la DNA.Va mai amintiţi de Legendarul Vlad Ţepeş "Ca punînd mîna pe ei să-i înpartă în........".Cine cunoaşte legenda şi este de acord să continue.Am ajuns din nou la acele vremuri.Hotia ,şmecheria,impostura,minciuna a devenit politică de stat,nu se mai poate,la toate nivelurile dai numai peste ei.A mai ràmas să-ţi bage mîna în buzunar pentru sfînta şpagă,să poţi face ceva în românia.
Răspunde
0 0
Dorel
07 Jan 20:02
D.N.A. -ul la distrus nea Dorel, acum care urmeaza??
Răspunde
0 0
Veorica
07 Jan 18:11
Bubico calamarul a reusit imposibilul ! Haotizarea si inducerea fricii la toate nivelurile !
Răspunde
0 0
Daniel
07 Jan 17:42
Pohta ce a pohtit Dorel... a distrus justitia!
Răspunde
0 0
Stan
07 Jan 15:03
Cat jigodism si coruptie comunista bolsevica iliesciana in Romania!!! Vii nu scapati unul scarbelor tradatoare , jefuitoare...Juram!
Răspunde
0 0
Remy
07 Jan 15:48
5 Ușor cu amenințările pe scări... Poate sunteți mai bine motivați la alegeri. Jurați?
0 0
Stan
07 Jan 15:01
Ba slugoi borat iliescian tudorica,chiar vedem ca iti doresti moartea cat mai crancena bolsevic corupt tradator, nenorocitii iliescieni jecmanesc si corup tara total si ei cred ca vor scapa asa usor? Juram ca nu o sa scapati vii nici unul, cu odraslele voastre parvenite ...
Răspunde
0 0
xyz
07 Jan 15:45
4 Hmm, prietene, cam ai mâncărimi la limbă !
0 0
Vicica florea
07 Jan 14:32
Au pus picioarele pe justitie si o calca in picioare ca si pe poporulroman
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?