ANAF, pe urmele românilor plecați în străinătate

 
ANAF, anunț interesant pentru contribuabili

Ambasadele şi consulatele României din străinătate vor trebui să îi identifice pe toţi românii stabiliţi în străinătate, pentru ca Fiscul să-i poată înregistra în Spaţiul Privat Virtual, portal prin care ANAF le va urmări rezidenţa fiscală şi le va comunica dacă au taxe de plătit în ţară, scrie Adevărul, care citează un proiect al Ministerului Finanțelor.

Proiect de ordin arată că este „necesară identificarea în străinătate, la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României, a persoanelor fizice în scopul înregistrării acestora ca utilizatori ai serviciului «Spaţiul privat virtual» (SPV)”.

Necesitatea vine, potrivit Finanţelor, din faptul că mulţi cetăţeni români domiciliază sau lucrează în străinătate şi din faptul că este interesul statului român de îndeplinire a obligaţiilor fiscale de către toţi contribuabilii, indiferent dacă sunt pe teritoriul României sau domiciliază/muncesc în străinătate.

Potrivit proiectului lansat de Minister, vor fi incluse în SPV mai multe documente, respectiv: chestionarele întocmite de persoana fizică la sosirea şi/sau plecarea în/din România, notificările privind rezidenţa persoanelor fizice prevăzute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cererea pentru eliberarea Certificatului de rezidenţă fiscală şi certificatul de rezidenţă fiscală.

Finanţele estimează că, în 3 luni de la adoptarea şi publicarea în Monitorul Oficial a ordinului ce prevede aceste schimbări, vor fi create conexiunile între sistemele informatice ale Fiscului şi oficiile consulare sau ambasadele României. „În ceea ce priveşte implementarea acestora în SPV, s-a prevăzut o normă tranzitorie potrivit căreia aceasta se aplică în termen de 3 luni de la data publicării prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I. În ceea ce priveşte implementarea termenului de 3 luni, s-a apreciat necesar atât pentru crearea conexiunilor la sistemele informatice între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi oficiile consulare sau ambasadele României, cât şi pentru adaptarea sistemelor informatice”, arată proiectul citat de Agerpres.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ionut
06 Sep 09:04
In fiecare an foarte multi tineri sunt împinsi sa emigreze in afara țarii.
Asta din cauza coruptiei care inca stapaneate peate Romania.
Mafia este la putere si justitia este corupta. Din pacate asta este ADEVARUL.
In urmatorii ani tot mai multe persoane vor parasi Romania. Forta de munca va scadea considerabil si va fi tot mai rau.
Uitati-va ce vecini avem: Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Moldova...ce fel de politica au?
Eu cred ca suntem inconjurati de vecini cu o politica similara cu a noastra...
Este foarte greu unei FLORI sa creasca si sa respire inconjurata de SPINI.
Răspunde
0 0
Averile interlopilor si proxenetilor care nu muncesc dar cheltuie !?
05 Sep 18:53
Cind se vir verifica !? In ro e voie doar sa te “descurci” si nu ai ai voie sa MUNCESTI !?
Răspunde
0 0
dorin butunoiu
05 Sep 15:00
Dancila si Teodorovici,nu mai aveti bani nemernicilor ?!!!Ati distrus o tara...cautati bani pe la infractorii vostri gen NIca Dan,Rovana Plumb .....au milioane de EURO in conturi astia 2 ....mai ales Nica Dan
Răspunde
0 0
johnneil
05 Sep 12:34
Cand se va apuca sa verifice si averile colosale pe care le-au dobandit politicienii, interlopii rudele si acolitii acestora?
Răspunde
0 0
Toni
05 Sep 12:21
ANAF-ul prin ceea ce face ne demosntreaza inca odata ca este bratul inarmat al politiei politice. Bai, cretinilor d ela ANAF, in decembrie 1989, au murit peste 1000 d etineri ca noi sa putem s ane exprimam liberi itnr-o tara libera. Auzi la ei, Ambasadele sa identifice pe cetatenii romani dins trainatate, alo, voi pe c elume traiti ??? Chiar Nu va este rusine de aceasta porcarie,pe care vreti s-o faceti.? mai bine, faceti voi , guvernantilor TOATA RESTRCUTURAREA SISTEMULUI BUGETAR CA AVEM PESTE 400.000 de romani care sutn in plus si IN LO C SA S EDUCA LA PRIVAT STAU LA STAT CU SALARII DE NABAB SI IMPING AERUL PRIN MISNTIERE SI AUTORITATILE CENTRALE SI LOCALE.!!!!!! ESTE UN PROVERB CARE NE SPUNE CA DACA NU AI CE FACE TE SCARPINI LA CEAFA.!!!! CAM ASA FACE SI ANAF-ul asta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Răspunde
0 0
dorin butunoiu
05 Sep 12:09
Derbedeii de la guvern vor acum si banii celor care muncesc in strainatate ca sa-si plateasca analfabetii din sistemul bugetar si din primarii,consilii judetene si Parlament.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?