ANAF schimbă foaia din ianuarie. Ce se întâmplă cu "lista neagră" cu datornicii

 
ANAF renunță la lista rușinii
ANAF renunță la lista rușinii

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că "lista rușinii" cu datornicii la ANAF va fi în curând istorie. Asta după ce președintele Iohannis a promulgat o Ordonanță din 2018 care prevedea acest aspect. Presa a prezentat în repetate rânduri lista celor mai mari datornici dintre persoanele fizice, publicată trimestrial pe site-ul ANAF, dar publicarea numelor nu a dus la schimbări în comportamentul de plată.

Lista neagră de la ANAF dispare. Eugen Teodorovici a spus, sâmbătă dimineața, într-o emisiune TV că lista rușinii, respectiv publicarea datoriilor persoanelor fizice pe site-ul Fiscului dispare din ianuarie.

"Dispare (n.red. - lista rușinii). Aveți o ordonanță, 25, dacă nu mă înșel, Legea de promulgare a fost semnată de președinte zilele trecute și aveți acolo temeiul legal pentru ceea ce am spus anul trecut, că lista rușinii pentru persoanele fizice dispare, din această lună, ianuarie 2019, cum am promis", a afirmat Eugen Teodorovici.

Alte noutăți despre ANAF. În ceea ce privește popririle pe conturi, o primă soluție va fi disponibilă în această primă parte a acestui an.

„Am avut o discuție cu cei de la Transfond, care vor prelua această funcție de la ANAF, la finele anului trecut, pentru a prelua acele popriri nejustificate, întârzieri și neplăceri create sau aduse unui contribuabil, din lipsa unui sistem la nivelul ANAF-ului care să evite astfel de situații", a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a adăugat că sunt mai multe lucruri care trebuie schimbate la ANAF. „Cu noua conducere a ANAF-ului, sper că lucrurile se vor schimba în această direcție: adică simplificări de forme în ceea ce înseamnă modul în care se lucrează la ANAF, modul de informatizare", a mai spus Teodorovici.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
13 Jan 08:48
Nu de liste avem nevoie ci de datoriile acelor evazionisti.
Răspunde
0 0
Groza
12 Jan 23:58
La astia te poti astepta la orice.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?