ANAF a scos de pe "lista ruşinii" datorincii persoane fizice

 

ANAF a modificat "listele ruşinii", persoanele fizice care au obligații fiscale restante nu vor mai apărea pe liste publicate de instituţii, iar în cazul firemlor s-a mărit nivelul de datorie de la care sunt incluse pe lista datornicilor.Prin OUG nr. 25/2018 s-a modificat art. 162 din Codul de procedură fiscală, în sensul că ANAF nu va mai publica lista datornicilor persoane fizice, autoritățile fiscale publică doar lista datornicilor persoane juridice, arată consultantul fiscal Adrian Benţa.

Astfel, ANAF va publica pe "lista ruşinii" doar persoanele juridice care, la finele unui trimestru înregistrează obligații fiscale restante mai mari de:

500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori persoane juridice.

Contribuabilul are termen de 5 zile de la notificare pentru a prezenta autorității fiscale eventualele neconcordanțe, în scopul punerii de acord.

Dacă nu face acest lucru, se prezumă că evidența autorității fiscale este corectă.

Detalii pe Realitatea Financiară.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?