MENIU

Florin Cîțu despre greva STB: „Liderul sindical e de la PSD. Domnul Ciolacu poate avea o discuție”

Foto arhivă Inquam

Liderul PNL a declarat, referitor la greva celor de la STB, că liderul sindical este membru al PSD, iar "dacă acest conflict este unul politic, atunci trebuie rezolvat politic".

Cîţu a adăugat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-ar putea spune liderului sindical de la STB "să lase protestul pentru o perioadă" pentru a nu mai suferi bucureştenii.

"Nu ştiu exact foarte bine detaliile, dar dacă este politic, atunci trebuie rezolvat politic. Nu ştiu dacă este politic, ştiu că liderul sindical este un membru al PSD, poate că ar trebui să fie o discuţie cu preşedintele Marcel Ciolacu, să am o discuţie, pentru că până la urmă suferă bucureştenii. Şi ar trebui să găsesc un compromis, să vedem, eu sunt omul care în totdeauna voi spune că dialogul va rezolva orice problemă, dacă poate să ajute şi să-i spună să lase protestul poate o perioadă şi să nu mai sufere bucureştenii, ar fi bine. Eu cred că putem să găsim soluţii", a spus Florin Cîţu.

Preşedintele PNL a mai declarat, întrebat dacă are de gând să iniţieze discuţii cu liderul PSD pe tema grevei de la STB, că asemenea discuţii trebuie să aibă loc în primul rând cu conducerea STB.

"În primul rând ar trebui să fie aceste discuţii cu conducerea STB, dar, repet, poate că domnul Ciolacu poate să aibă o discuţie cu membrul de partid şi să-i spună să-i lase pe bucureşteni să meargă cu autobuzul, cu mijloacele de transport în comun", a mai spus Cîţu.

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea grevei, însă decizia instanţei a fost ignorată de sindicalişti, care au continuat şi vineri protestul.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) a contestat în instanţă greva declanşată de sindicalişti, iar Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei, stabilind că este ilegală, şi reluarea imediată a activităţii.