MENIU

Culisele Statului Paralel | Clanurile care fac legea în primăria lui Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 din Capitală

Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 din Capitală, a amenințat, săptămâna trecută, o întreagă televiziune, deranjat de întrebări ce vizau ascensiunea mamei sale în instituții importante ale statului. „O să mă ocup de Realitatea TV” - așa a încheiat intervenția în direct Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 din Capitală, săptămâna trecută, la emisiunea Culisele Statului Paralel. De altfel, edilul recunoaște cu subiect și predicat că mama lui a fost angajată pe criterii politice.

Redăm dialogul între jurnalista Realitatea PLUS Anca Alexandrescu și primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu:

Ciprian Ciucu: În cabinetul personal al unui demnitar. Deci nu este o poziție…

Anca Alexandrescu: Pentru că este membră PNL, da?

Ciprian Ciucu: Da! Cum foarte mulți membri PNL sunt în cabinete de demnitari. Pe competențele ei.

Anca Alexandrescu: Dumneavoastră cum ați ajuns la Agenția Funcționarilor Publici?

Ciprian Ciucu: În calitate de președinte al PNL sector 6 aveam dreptul politic la o funcție numită.

Anca Alexandrescu: În locul dumneavoastră, aș încheia convorbirea pentru că vă faceți de râs.
Ciucu: Eu sunt convins că și de acum voi fi ținta acestei televiziuni.
Anca: Să știți că nu sunteți atât de important, telespectatorii noștri sunt, și vom continua să ne ocupăm de ce faceți în sectorul 6.
Ciucu: Sunt convins. Și eu o să mă ocup de Realitatea TV!
Anca: Este o amenințare în direct, domnule Ciucu. 

Rareș Bogdan, fost jurnalist, în prezent europarlamentar, a amendat într-o intervenție la Realitatea Plus reacția colegului său de partid.

„O să avem o discuție luni cu Ciprian Ciucu pe această temă. Eu le spun tuturor politicienilor, inclusiv lui Ciprian Ciucu – nimeni nu a câștigat niciodată războiul cu presa, indiferent cât a fost de puternic. Presa e necesară într-o democrație, nu există democrație fără presă. Presa e a patra putere în stat, forța ei ajunge să fie top 2 sau top 3 putere în stat", a precizat Rareș Bogdan, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Angelina Ștefan, care și-a păstrat numele de fată, a avut ca pensionară o ascensiune formidabilă în instituțiile statului și a început încă de pe vremea când fiul ei, Ciprian Ciucu era președintele Agenției Funcționarilor Publici, dar și al Consiliului Național de Integritate din partea ONG-urilor civice.

Într-un an după ce PNL a preluat puterea, pensionara Angelina Ștefan a reușit un adevărat ”tur de forță” și a fost angajată în mai multe funcții publice. A lucrat la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. A fost consilierul președintelui de la ANSVSA și consilierul ministrului Finanțelor, iar în prezent pensionara Angelina Ștefan este director la Cabinetul vicepreședintelui ANAF, Sandu Costea, șeful Antifraudă și Inspecție Fiscală.

La o simplă adunare se strâng 90.000 de lei/an, plus 33.000 lei/an pensia. Așadar, un total de peste 123.000 de lei/an, fără să punem la socoteală venitul obținut de pe urma noii funcții de Director Cabinet Vicepreședinte ANAF.

Pe când era angajată la ANSVSA, Angelina Ștefan a provocat un accident spectaculos în Capitală. A dărâmat un chioșc, a lovit o mașină și a sărit peste stația de tramvai. S-a întâmplat în februarie 2020, iar identitatea șoferiței a fost dezvăluită luni de zile mai târziu de publicația psnews care susţine că instituțiile au încercat să ascundă acest lucru pentru a nu îi crea probleme fiului care se pregătea să obțină mandatul de primar la Sectorul 6.

În România angajările pe pile în instituțiile statului sunt boală grea, iar până acum rar i-a fost găsit un leac. La Oradea, Ilie Bolojan a demonstrat că se poate și la început de mandat a concediat acei angajați ajunși în instituție pe bază de intervenție. Ciprian Ciucu avea mari ambiții la început de mandat și își dorea să facă performanța colegului de la Oradea. Se vedea un super erou pentru primăria pe care o conduce și pentru întregul sector 6.

CINE SUNT "OAMENII LUI CIUCU"

Ciprian Ciucu și-a pierdut avântul de la început de mandat: „ Eu sunt lupul ăla rău care vrea să termine cu viața bună la stat. Sunt angajate familii întregi, sunt clanuri. Nu o să mă uit, nu o să mă intereseze, fac analiză funcțională și cu asta basta. (...) Sunt salarii mari și nu doar pentru lucrători. În total cam 200 milioane lei/an. O să vină Ciucu, total nepopular să întrebe, măi, fraților, câți șoferi aveți? (...) Nu trebuie să beneficieze de acești bani doar unii care au fost angajați pe pile la stat, la Primărie", preciza Ciprian Ciucu.

Numai că edilul și-a uitat ambițiile. Așa se face că pensionarul Marian Tufan, subcomisar la Brigada Rutieră în noaptea în care a murit polițistul Bogdan Gigină, a ajuns director general-adjunct la Poliția Locală Sector 6. Culmea coincidenței, Marian Tufan este tatăl Mariei Tufan, iubita șefului de cabinet al primarului Ciprian Ciucu, Alexandru Suciu.

Potrivit Reddit România, Marian Tufan ar fi fost singurul candidat care a ajuns la faza de interviu pentru funcția de director general-adjunct la Poliția Locală Sector 6, iar concursul r fi fost organizat de șefa resurselor umane care ar avea și ea 2 fii angajați în Primăria Sectorului 6. Unul dintre ei, ar fi șef de serviciu la Poliția Locală.

Realitatea Plus a solicitat din timp lămuriri în scris de la toate instituțiile privind situațiile despre care s-a făcut vorbire în acest material: ANSVSA, ANAF, Ministerul de Finanțe, Primăria Sectorului 6, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6. Până la ora difuzării acestui material nu am primit niciun răspuns. 

Mai multe articole despre:
Ciprian ciucu pnl