MENIU

ANCHETĂ într-un spital din Sibiu, după un dialog revoltător între un medic și fiica unui pacient: Jigniri și AMENINȚĂRI

Dialog revoltător la Sibiu între medic și fiica unui pacient

Este anchetă într-un spital din Sibiu, după ce un dialog revoltător dintre un medic și fiica unui pacient a ajuns pe internet. Cardiologul o jignește în repetate rânduri pe femeia care sună pentru a afla detalii despre starea de sănătate a tatălui ei. Nu ar fi fost prima dată când îi răspundea în acest fel așa că femeia a înregistrat de această dată convorbirea. 

„Vrei să te dau pe mâna poliției?
Nu, doamna doctor, eu vă dau în tribunal. Am luat legătura și cu managerul spitalului și cu directorul, am dovezi în care tatăl meu nu se simte bine, cu toate că dvs l-ați trimis acasă...

Dar ce vrei tu, nesimțită ordinară? Dar nu ți-e rușine, tu, nesimțită ordinară!
Nesimțită ordinară, să nu te mai prind că suni îți spun că pun poliția pe tine!
Ce-ți permiți tu să suni atât!
Păi cum iau legătura?”, a fost dialogul între cele două persoane.

Reacția unității spitalicești

„Ca urmare a apariției in spațiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu și fiica unui pacient, purtatã într-un mod inadecvat și în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunță că va fi demarată de urgență o anchetă internă. Precizăm că nu tolerăm un astfel de comportament în cadrul unei instituții publice care trebuie sa se afle la dispoziția cetățenilor iar orice abatere de la conduita etică, morală și profesionalā va fi sancționată. Totodată, ne cerem scuze cetățenilor pentru această situație care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc în relația medic – aparținători sau pacient. Acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului fiind doar o refulare personală de neacceptat”, transmite Spitalul Județean Sibiu.

Mai multe articole despre:
dialog medic pacient sibiu jigniri