Americanii, interesaţi de Complexul Energetic Hunedoara

 

Compania americană Quintana Minerals Corporation este interesată de privatizarea producătorului de cărbune şi electricitate Complexul Energetic Hunedoara (CEH), solicitând în acest sens Departamentului pentru Energie mai multe informaţii despre firma de stat.

"Interesul scris manifestat de Quintana în privatizarea CEH este unul extrem de important. Vorbim despre o companie foarte mare, cu profil minier. Este vorba despre al doilea deţinător de rezerve de cărbune din SUA, după Guvernul Federal. Ar fi o oportunitate majoră de menţinere a locurilor de muncă din judeţul Hunedoara. Cred că e important ca CEH să devină interesant pentru o companie cu profil mai mult minier, cum e şi Quintana, decât pentru una cu profil mai mult energetic, tocmai datorită particularităţilor societăţii hunedorene. Sper ca Guvernul şi ministerul împreună cu conducerea CEH să concretizeze aceste semnale pozitive venite de peste Ocean", a declarat luni, corespondentului Mediafax, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, care nu va mai face parte din viitorul Guvern.

Prin scrisoarea de intenţie transmisă Departamentului pentru Energie, reprezentanţii companiei americane au solicitat date despre CEH, în scopul analizării unei investiţii strategice în judeţul Hunedoara.

Nicolescu a susţinut că la CEH este nevoie urgentă de bani pentru investiţii, dar şi de o echipă managerială mai bună care să demonstreze integritate profesională.

Quintana Minerals Corporation a fost formată, în 1963, ca o societate de explorare minieră şi de producţie şi, ulterior, a devenit o companie activă de explorare şi dezvoltare prin proiecte miniere implementate de-a lungul Americii. Quintana Minerals Corporation este în prezent o companie de management de energie şi de resurse naturale pentru un portofoliu larg de companii private cotate la bursă, între care şi Quintana Energy.

În luna septembrie, Răzvan Nicolescu s-a întâlnit, la Houston, cu reprezentanţii mai multor importante companii americane. Atunci a avut loc şi o primă discuţie cu Corbin Robertson, preşedintele Quintana Minerals Corporation.

Oficialul a dat în noiembrie un ultimatum de o lună conducerii Complexului Energetic Hunedoara pentru a prezenta o strategie "realistă" de viabilizare a companiei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
Bravo !
16 Dec 02:45
Poate asa ii vor pune la munca pe puturosii sustinuti de niste sefi de sindicat lacomi .
Răspunde
1 -1
bb_tuns
15 Dec 13:19
Daca sunt asa destepti americanii astia . de ce nu vin sa faca niste locuri de munca ? Asa la exploatare isi baga toti nasu ! Unde este potential rapid de profit ,hopa si hotul !
Răspunde
1 -1
Ştefan Iacob
15 Dec 13:09
Pai ce mai ramane sa privatizeze ? Izvoarele de apa si dupaia chiar suntem subjugati total.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?