Americanii de la Fitbit, care se bat cu Apple de la egal la egal, intră în forță pe piața românească

Fondatorul Fitbit
Fondatorul Fitbit
FOTO: Wall Street

Compania americană Fitbit, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa de gadgeturi purtabile, care a preluat anul trecut producătorul local de ceasuri inteligente Vector Watch, a lansat la Bucureşti un centru de cercetare & dezvoltare şi servicii.Americanii de la Fitbit spun că biroul din București este cel mai important proiect de cercetare și dezvoltare din Europa.

Compania a ajuns deja la o echipă de 100 de oameni pe plan local şi are în plan să continue recrutările, au declarat oficialii gigantului american, într-o conferință care a avut loc la București. La eveniment au participat și cei doi fondatori ai companiei, James Park (CEO) și Eric Friedman (CTO), veniți pentru prima dată în România.

Într-o analiză dedicată concurenței acerbe dintre Fitbit și Apple pe piața ceasurilor inteligente, revista Fast Company amintește curajul lansării smartwatch-ului Ionic de către Fitbit, la sfârșitul lui august, cu puțin înainte de evenimentul de lansare a noului Apple Watch, Seria 3.

Fitbit rămâne însă cel mai puternic brand global de dispozitive inteligente care permit monitorizarea activităţilor fizice. Gigantul american înființat în 2007 a ajuns la afaceri de 2 mld. dolari în 2016, iar anul trecut a decis să cumpere cu 15 milioane de dolari o companie pur românească, Vector Watch, care lansase o platformă software pentru purtabile şi două ceasuri inteligente.

Biroul din România va desfășura activităţi complexe precum management, design şi software engineering pentru toate produsele companiei.

"Echipa Vector Watch a realizat un produs care a demonstrat că are nu doar performanțe tehnice, dar și o viziune deosebită. Este incredibil cât de repede am reușit să ne integrăm și să devenim o companie unită, cu aceeași cultură și motivație. Ne dorim ca prin produsele Fitbit să producem un impact puternic și să milităm pentru un stil de viață cât mai sănătos", menționează Eric Friedman, CTO Fitbit.

În prezent, compania are peste 20 de tipuri de poziții deschise, Fitbit căutând pentru biroul din București tineri care doresc să se specializeze în activități precum firmware engineering, software development, product management, design si nu numai. Sunt deschise, totodată, poziții pentru specialiști IT cu experiență, care să susțină dezvoltarea tehnică a produselor Fitbit la nivel global.

Produsele Fitbit ajută oameni din lumea întreagă să ducă o viață mai activă și mai sănătoasă, oferindu-le informații despre activitățile lor fizice, alături de sfaturi practice pentru a-și îndeplini obiectivele de fitness.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?