Americanii de la Deveselu, în război cu oile care le bruiază aparatele

Oile de la Deveselu

Baza militară de la Deveselu este în război cu... oile unui fermier din Caracal. Animalele le dau mari bătăi de cap soldaților. În timp ce se plimbă pe pajişte, oile activează senzorii de mişcare şi interceptorii de la unitate, aşa că instituţiile statului au cerut demolarea saivanului.Un fermier din Caracal, şi-a amenajat în 2008 un saivan pentru oi în comuna Stoeneşti din Olt. Pe atunci însă nu ştia că în zonă se va construi baza militară de la Deveselu. Animalele au devenit astfel inamicul numărul 1 pentru americani, transmite Realitatea TV.

Oile se mişcă tot timpul prin zonă şi activează senzorii de la baza militară. Instituţile statului se luptă de mai bine de trei ani să îi demoleze saivanul construit la câţiva metri de gardul unităţii militare.

"Animalele deranjează senzorii care sunt acolo și deranjează activitatea dumnealor. Împreună cu Consilul Judetean și unitatea militară l-am acționat în instanță pentru a demola saivanul", spune primarul din Stoenești.

Vestea că saivanul construit lângă baza militară de la Deveselu le-a dat de furcă americanilor a ajuns şi la urechile oamenilor din comună.

"Nu au niciun drept să facă asta... O fi mizeria de la animale, dar dacă el era înainte. Nu sunt de acord. În momentul în care are titlu de proprietate și a fost acordat să facă lucrul acesta...", spun localnicii.

Consiliul Judeţean Olt a obţinut în primă instanţă în aprilie 2017 ca saivanul să fie demolat, iar proprietarul să fie amendat cu 3000 de lei pentru construirea ilegală. Dumitru Beja a obţinut revizuirea procesului. Astfel că procesul intentat de Consiliul Judeţean Olt şi primăria Stoeneşti a fost suspendat. Fermierul se află în acest moment în proces cu Ministerul Apărării şi este decis să îşi apere titlul de proprietate.

Scutul antirachetă de la Deveselu a fost declarat operational în anul 2016 şi a costat aproximativ 24 de milioane de dolari şi tot sistemul este compus din 24 de interceptoare şi dintr-un radar antibalistic.

 

 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?