America a devenit cel mai mare producător de petrol din lume

 

America și-a recăpătat locul pe tron la producția de petrol. Pentru prima dată din 1973, SUA au devenit cel mai mare producător de țiței din lume, potrivit unui raport publicat de departamentul Energiei, notează CNN.Producția de țiței american s-a dublat în ultimul deceniu. 

"Este o etapă istorică și un lucru memorabil: nu pariați niciodată împotriva industriei petroliere americane.", a declarat Bob McNally, președintele Grupului Rapidan Energy.

Texas este epicentrul șisturilor. Producția din bazinul Permian (vestul Texas-ului) a crescut atât de mult în luna februarie, încât SUA au depășit producția Arabiei Saudite, potrivit US Energy Information Administration.

Producția americană de țiței a crescut atât de mult, încât a ajuns la 11 milioane de barili pe zi, ceea ce a făcut să fie locul 1 în lume. 

Potrivit raportului anterior menționat, SUA vor rămâne în top, înaintea Arabiei Saudite și a Rusiei privind producție de petrol, cel puțin până în 2019. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?