AMENINȚAREA GROAZNICĂ care vine din Siria: Lumea întreagă va SUFERI

 
Amenințarea teribilă care vine din Siria
Amenințarea teribilă care vine din Siria

Frontul Al-Nosra, ramura siriană a rețelei teroriste Al-Qaida, a amenințat sâmbătă cu represalii 'în lumea întreagă' țările coaliției conduse de Washington care efectuează lovituri în Siria contra jihadiștilor, denunțând această ofensivă ca fiind un 'război împotriva islamului', relatează AFP.

'Aceste state au comis un act oribil care le va trece pe lista cu țintele forțelor jihadiste în lumea întreagă', a avertizat purtătorul de cuvânt al Frontului Al-Nosra, Abu Firas al-Souri, într-o înregistrare video difuzată pe internet.

Coaliția condusă de Statele Unite și aliații lor arabi efectuează de la 23 septembrie lovituri în Siria împotriva pozițiilor deținute de organizația extremistă Statul Islamic (SI), dar vizează în același timp și Frontul al-Nosra, grup jihadist clasat de Washington ca 'organizație teroristă'. Al-Nosra a pierdut cel puțin 57 de luptători în aceste lovituri, potrivit unui ONG.


'Suntem angajați într-un lung război', a subliniat purtătorul de cuvânt al Frontului Al-Nosra. 'Acest război nu se va încheia în câteva luni, sau într-un an, ori în câțiva ani, el va putea dura decenii', a spus el în înregistrarea difuzată pe canalul YouTube al grupului.

'Suntem capabili să rezistăm', a mai spus Abu Firas al-Souri, adăugând că acest 'război nu este îndreptat împotriva Al-Nosra, ci contra islamului'.

El a acuzat țările arabe care participă la lovituri, afirmând că acestea s-au plasat 'de partea opresiunii și a necredincioșilor' și avertizând că 'acest lucru va avea consecințe'.

Statele Unite au făcut cunoscut că au lovit marți în Siria un grup periculos intitulat Khorassan, însă pentru experți și rebeli, este vorba în realitate de jihadiștii Frontului Al-Nosra care luptă alături de insurgenți împotriva regimului de la Damasc.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
popeasca
28 Sep 22:45
daca au ceva de impartit, sa isi rezolve problemele ei intre ei, sa ne lase pe noi in pace...
Răspunde
1 -1
28 Sep 13:26
Vrajeala ieftina regizata. Cand vrei sa faci ceva nu spui in gura mare. Intai faci si dupa aia te lauzi. Asa de amenintari sunt satul... mama ce ne fac ei si ne dreg...
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?