Amendă record pentru COS Târgoviște, primită de la Garda Națională de Mediu

 

Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte a fost amendat cu 150.000 lei de Garda de Mediu, după ce a acoperit orașul cu fum dens, în urmă cu trei săptămâni.„În data de 17.02.2019, la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște a avut loc un incident de mediu care a generat o poluare atmosferică semnificativă. Întrucât societatea era, deja, monitorizată de comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, aceștia au desfășurat un nou control la societatea respectivă, pentru verificarea condițiilor în care s-a produs poluarea.

„Acțiunea de control, finalizată în 22.02.2019, a relevat faptul că incidentul s-a produs în urma unei defecțiuni tehnice care a survenit la instalația de desprăfuire Techint. Ca urmare a acestei defecțiuni, instalația de desprăfuire a cuptorului EBT nu a mai funcționat în parametrii normali, fapt ce a condus la emisii semnificative de pulberi în atmosferă (sub forma de emisii difuze).

COS Târgoviște SA a notificat Garda Națională de Mediu – CJ Dâmbovița și Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița după 24 ore de la producerea incidentului, fapt care reprezintă încalcărea prevederilor Autorizației Integrate de Mediu nr. 5/18.02.2013. Potrivit măsurii stabilite de comisarii GNM, în timpul unui control anterior, „orice avarie, accident/incident de mediu, opriri/porniri ale instalațiilor care au legătură cu mediul, vor fi anunțate la GNM – CJ Dâmbovița și APM Dâmbovița, în termen de maxim o oră de la producere”, se arată într-uncomunicat al Gărzii Naționale de Mediu.

Ca urmare a celor constatate de comisarii GNM, COS Târgoviște SA a fost sancționată cu două amenzi, în valoare totală de 150.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor prevăzute în autorizația de mediu, respectiv pentru nerealizarea, în totalitate și la termen, a măsurilor stabilite în urma controalelor anterioare.

Detalii pe Realitatea de DâmbovițaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?