Amendă pentru părinţii care fumează în prezenţa copiilor. Unde se întâmplă aşa ceva

 
Amendă pentru părinţii care fumează în prezenţa copiilor. Unde se întâmplă aşa ceva
Amendă pentru părinţii care fumează în prezenţa copiilor. Unde se întâmplă aşa ceva

Fumatul pasiv este unul extrem de nociv, astfel că părinții care fumează în prezența copiilor nu au nicio scuză pentru a face acest lucru.

Din păcate, copiii care sunt expuși la fum de țigară pot suferi toată viața din această cauză. Cu toate avertismentele venite din partea medicilor, sunt persoane care continuă să fumeze în preajma copiilor. Pentru a-i opri, autoritățile din mai multe state au ajuns la concluzia că trebuie să interzică prin lege ca adulții să-și aprindă țigara în preajma copiilor.

Malta este statul unde s-a luat cel mai curând decizia de a-i pedepsi pe cei care fumează în mașinile personale atunci când în automobil se află și un copil cu vârsta sub 16 ani. Legea din Malta se aplică tuturor tipurilor de țigări, inclusiv celor electronice. Cei care nu respectă prevederea vor fi amendați cu 50 de euro, anunță timesofmalta.com. În această țară, fumatul în spații publice închise este interzis din aprilie 2004.

Malta nu este singurul stat care a interzis fumatul în mașina personală în prezența copiilor. În SUA, câteva state deja au luat această decizie, iar în altele este supusă dezbaterii publice. În Arkansas și Louisiana este interzis din 2006, iar în California o prevedere similară a intrat în vigoare în 2008.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Andrei
14 May 09:51
CNA-ul sanctioneaza televiziunuile de stiri, in timp ce, divertsmentul traficantilor de droguri, betivi si vedete, fumeaza la microfoanele National-Voua!
Programe de camatari!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?