Ambasadorul SUA, anunţ important pentru România

Ambasadorul SUA, anunţ important pentru România
Ambasadorul SUA, anunţ important pentru România

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat luni că promovarea prosperităţii economice pentru SUA şi pentru România este una dintre priorităţile cheie pentru parteneriatul strategic al celor două ţări."După criza financiară globală România şi-a revenit şi acum se bucură de o creştere economică foarte puternică devenind mai competitivă, creând legături comerciale cu UE, primind investiţii străine directe şi promovând de stabilitate macro-economică şi reforme ale pieţei financiare. În timp ce România are încă posibilitatea de a-şi îmbunătăţi competitivitatea în infrastructură, educaţie şi sistemul de sănătate, dezvoltarea ţării este un lucru cert. În 2016, creşterea României a fost de 59% pentru PIB comparat cu media europeană. (...) Pe lângă prosperitatea economică, România a intrat şi într-o nouă schemă politică prin acest Parteneriat strategic cu SUA. (...) Una dintre priorităţile noastre cheie este promovarea prosperităţii economice pentru SUA şi pentru România, iar Parteneriatul nostru strategic este format de acest angajament pentru sporirea oportunităţilor economice. (...) SUA şi România s-au angajat să respecte valorile democratice, incluzând aici statul de drept, să aibă pieţe deschise şi să promoveze drepturile omului şi să creeze legături puternice între toate naţiunile", a spus ambasadorul american, la conferinţa "Despre lumea în care trăim" organizată la Ateneul Român.

Hans Klemm a afirmat, în schimb, că o oportunitate ratată în ceea ce priveşte prosperitatea a fost un schimb mai mare între industriile cinematografice din România şi din SUA.

"În ceea ce priveşte prosperitatea, o oportunitate ratată a fost, de exemplu, un schimb mai mare între industria cinematografică din România şi din SUA. România intră în concurenţă cu multe alte ţări pentru investiţii americane, respectiv ţările vecine, dar şi cu Irlanda şi cu statele care alcătuiesc naţiunea americană. Americanii trebuie să hotărască dacă fac investiţii în România sau în Alabama, şi aşa stau lucrurile şi în industria cinematografică", a susţinut oficialul american.

Sursa: agerpres.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?