Ambasadorul în Italia: Din 22 de secţii propuse, au fost aprobate doar 12

 
Cozile de la secțiile de votare se vor repeta, cel mai probabil, și la alegerile viitoare
Cozile de la secțiile de votare se vor repeta, cel mai probabil, și la alegerile viitoare

Ambasadorul României la Roma, Dana Constantinescu, a afirmat că a fost propusă, din partea ambasadei, organizarea a 22 de secţii în Italia, fiind aprobate doar 12, precizând, pe de altă parte, că la Torino au fost ocupate, în mod violent, duminică, spaţii cu altă destinaţie decât cea privind alegerile, informează Mediafax.

"Doresc să clarific mai multe aspecte legate de votul în străinătate, proces care, pe fondul confuziilor privind cadrul legal în materie, a pus misiunile diplomatice şi consulare într-o lumină nefavorabilă. Reiterez faptul că misiunile diplomatice şi consulare nu au niciun fel de competenţă în reglementarea cadrului legal privind organizarea alegerilor în străinătate - numărul de secţii de votare, ora de închidere a acestora sau desemnarea membrilor comisiilor electorale - elemente care au generat cele mai aprinse polemici. Misiunile diplomatice şi consulare au exclusiv competenţe logistice, punând în practică instrucţiunile venite de la Bucureşti, adesea în condiţii extrem de dificile, aşa cum a fost cel legat de gestionarea unui flux disproporţionat de votanţi într-un timp limitat, în speţă de la 9 la 21 şi într-un număr limitat de locaţii", a scris diplomatul, pe pagina de Facebook a ambasadei României din Italia.

Dana Constantinescu a adăugăt că, "dinainte de cel de-al doilea tur de scrutin, având ca sursă autorităţile locale italiene şi asociaţiile româneşti, misiunile diplomatice şi consulare din Italia au propus organizarea a 66 de secţii de votare" și că "răspunsul de la Bucureşti, prin care au fost aprobate prin ordin al ministrului doar 51 de secţii, nu a ţinut cont de aceste propuneri".

"Însă din păcate, suntem criticaţi pe nedrept pentru aspecte care nu ţin de competenţa noastră: în zona de competenţă în care a organizat procesul de votare, Ambasada României a propus organizarea a 22 de secţii de votare din care au fost aprobate de la Bucureşti doar 12", a mai scris diplomatul.

Mai multe pe Mediafax.

 

 

 

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 -1
Dnei Dana-Manuela Constantinescu
17 Nov 19:58
1. In seara de 16.11.2014 era de asteptat sa telefonati ori sa fiti prezenta printe romanii nostrii la centrele de votare supraaglomerate.
Sa anuntati si sa cereti prin aceasta - imediat ce sa aprobat, DE LA...BUCURESTI! - serviciul de ordine interna italian suplimentarea timpului destinat votarii legale si in... Italia. Nu in STRAINATATE!
- Aveti fotografii din zilele de votare cu compatriotii dumneavoastra? din strainatate?

- Strainatatea este cu mult mai straina daca casa lor romaneasca/AMBASADA LOR transmutata in...strainatatea lor este mai straina PENTRU EI decat STRAINII!
...........................
Cred ca trebuie sa existe un examen de competitivitate personala si pentru aceasta functie deosebit de reprezentare mondiala a noastra;...uman-patriotica!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?