Allianz se retrage de pe Wall Street şi de pe alte mari burse

 
Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net
Grupul german de asigurări Allianz a anunţat marţi că vrea să se delisteze de la Bursa de la New York, urmând exemplul altor mari companii germani, pentru a-şi simplifica strategia bursieră şi pentru a face economii.
Allianz mai vrea să se delisteze de la bursele din Londra, Paris şi Milano, precum şi de pe piaţa elveţiană, a precizat compania, într-un comunicat.

Allianz a informat New York Stock Exchange, operatorul Bursei de la New York, de intenţia de a încheia voluntar tranzacţionarea titlurilor de tip American Depositary Shares (ADS) şi a obligaţiunilor, potrivit comunicatului. ADS sunt titluri atribuite companiilor internaţionale ce vor să fie cotate pe Wall Street.


Allianz a anunţat că vrea să se concentreze "pe platforma din Frankfurt, care are cel mai mare nivel de lichiditate", precizând că în ultimii ani, "mai puţin de 5% din tranzacţiile cu acţiuni Allianz au fost efectuate pe platforme internaţionale, în timp ce aproximativ 70% din acţiuni sunt deţinute de investitori străini".

Cotarea pe Wall Street este scumpă şi exigentă, pentru că firmele trebuie să se adapteze la regulile stricte impuse de autoritatea americană de reglementare a pieţei bursiere, Securities and Exchange Commission (SEC).

Grupul german Siemens a plătit recent preţul prezenţei pe Wall Street: cotat la Bursa din New York, grupul a fost amendat cu 620 milioane euro de către autorităţile americane, în urma unui scandal de corupţie.

Înainte de Allianz, şi alţi piloni ai economiei germane au decis în ultimii ani şi în ultimele luni să se delisteze de pe Wall Street, în special BASF (chimie), E.ON (energie), Bayer (farmacie) şi Infineon (semiconductori).

Companiile germane au început să fie foarte atrase de piaţa americană la sfârşitul anilor '90.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?