Alianţa PSD-PC susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc II, a anunţat Geoană

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că PSD susţine moţiunea de cenzură "11 împotriva României" iniţiată de parlamentarii PNL şi UDMR. Liderul social-democrat şi-a arătat optimismul că ziua de marţi, 13 octombrie, va fi " ziua în care ghinionul se va sparge", ziua în care Guvernul va cădea.

"Nu pot să spun că toţi cei care au reprezentat PSD-ul în strucutrile locale au fost icoane de biserică, dar modul în care se selectează, cu o viteză nemaipomenită, şi epurarea masivă din structurile adimintraţiei româneşti cu cei care sunt de fapt cărăuşii de valiză cu bani pentru campania domnului Băsescu şi cei care se pregătesc evident de fraudarea alegerilor nu mai au ce căuta la conducerea României. Decizia partidului nostru şi a Alianţei PSD+PC este de a susţine moţiunea de cenzură introdusă în Parlament", a declarat Mircea Geoană. 

"Săptămâna viitoare, marţi, 13 octombrie, va fi, sperăm cu toţii, şi e o veste bună pentru români, ziua în care ghinionul se va sparge. Şi regimul Băsescu-Boc va primi o lecţie necesară din partea Parlamentului şi limitarea responsabilităţilor şi practicilor abuzive ale acestui regim", a adăugat Mircea Geoană.

"Asumarea răspunderii Guvernului Boc pe legea salarizării unitare, ruperea Coaliţiei şi aruncarea României în criză politică severă şi ceea ce se întâmplă în acest moment cu Guvernul nelegitim, neconstituţional, nefuncţional şi periculos pentru România, Guvernul Boc II, antrenează România în pragul războiului social şi antrenează costuri imense pentru locurile de muncă, pentru puterea de cumpărare a oamneilor din România", a declarat Mircea Geoană într-o conferinţă de presă.

Geoană a acuzat că actualul Guvern că "încearcă transferarea acestei tensiuni de la salariaţii din sectorul bugetar către pensionarii României".

"Fiecare zi care trece din această agonie a regimului Băsescu-Boc reprezintă un cost de nesuportat pentru România şi pentru români", a mai spus Mircea Geoană, care a avertizat că această criză politică duce la obţinerea din ce în ce mai dificilă de fonduri şi investiţii interne şi internaţionale şi implicit la scumpirea vieţii de zi cu zi a românilor, şomaj şi pierderea încrederii investitorilor străini.

"Fiecare zi de criză politică reprezintă un mod tot mai dificil de atras finanţare internă şi internaţională. Aceste lucruri se transferă în scumpirea vieţii de zi cu zi, în pierdera de locuri de muncă şi în pierederea încrederii investitorilor interni şi internaţionali în capacitatea României de relansare economică", preşedintele PSD.

Geoană l-a atacat din nou pe preşedintele Băsescu acuzându-l că a abandonat lupta împotriva crize, catalog declaraţia preşedintelui drept "un gest iresponsabil de derobare a responsabilităţii regimului Băsescu-Boc faţă de situaţia de criză socială şi economică pe care o traversăm".

"Domnul Băsescu a renunţat în mod oficial la lupta împotriva crizei, declarând public că Guvernul pe care îl dirijează nu se luptă cu criza şi nu trebuie să se lupte cu criza. Această declaraţie a fost primită cu consternare de mediul economic românesc şi internaţional", a afirmat Mircea Geoană.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?