Alianța USR-PLUS, moartă înainte de naștere?

 

Preșdintele USR, Dan Barna,a trimis o scrisoare membrilor propriului partid în care își exprimă nemulțumirea faţă de amânarea pe joi a discuţiilor despre alianţă, dar şi faţă de posibilitatea prelungirii cu încă două săptămâni, până pe 10 februarie, a deciziei finale.

Comisia de negociere USR-PLUS se va întâlni joi, 31 ianuarie, pentru a pune la punct ultimele detalii ale colaborării dintre cele două partide: denumirea alianţei, gestionarea fondurilor şi perspectivele de colaborare post-europarlamentare. Abia ulterior, pe 2 februarie, ar urma să se ia o decizie în Comitetul Politic al USR sau, dacă nu se ajunge la o înţelegere în forul de conducere al partidului, că se consulte filialele.

În scrisoarea trimisă luni membrilor Comitetului Politic al USR, marcată "confidenţial", Dan Barna îşi exprimă nemulţumirea faţă de amânarea pe joi a discuţiilor despre alianţă, dar şi faţă de posibilitatea prelungirii cu încă două săptămâni, până pe 10 februarie, a deciziei finale. Sâmbătă, 2 februarie, Dacian Cioloş ar urma să participe la şedinţa Comitetului Politic al USR, iar Dan Barna la şedinţa conducerii PLUS. Potrivit scrisorii, există şi subiecte pe care reprezentanţii celor două formaţiuni s-au contrat.

Dan Barna ataşează scrisorii şi câteva concluzii dintr-un sondaj comandat de USR. Astfel, USR şi PLUS se luptă pentru acelaşi electorat, motiv pentru care alianţa ar fi cea mai bună variantă. Pro România este văzut ca o alternativă curată de români, însă "fură" electorat mai mult de la PSD. Klaus Iohannis şi Gabriela Firea sunt cele mai apreciate personalităţi politice, iar partidele care vor obţine susţinerea lor la europarlamentare vor avea un avantaj serios.

Comitetul Politic al USR este structura colegială de conducere a partidului care coordonează activitatea politică a partidului între Congresele USR. Comitetul Politic se constituie din membrii Biroului Naţional, parlamentarii şi europarlamentarii USR, preşedinţii filialelor judeţene, preşedinţii filialelor locale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti şi preşedintele filialei Diaspora, Liderii de Grup ai consilierilor locali USR.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?