Aleşii minorităţilor, decisivi la votarea moţiunii. Unii au ajuns deputaţi prin legături de rudenie

 

Unii reprezentanţi ai minorităţilor naţionale şi-au predat ştafeta parlamentară din tată în fiu sau din soţ în nevastă. La moţiunea de cenzură care a demis Guvernul condus de Grindeanu, voturile lor au fost decisive.

Grupul minorităţilor naţionale numără 17 deputaţi. Deşi au anunţat oficial că nu vor să se implice în răfuială dintre Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, la moţiune de cenzură de miercuri au votat 15 deputaţi ai minorităţilor naţionale, dintre care 10 au fost de partea PSD, după cum au delcrat surse politice pentru „Adevărul”.

În condiţiile în care moţiunea a trecut la o diferenţă de doar 8 voturi, contribuţia minorităţilor naţioanle a fost decisivă. Cine sunt oamenii care au trântit Guvernul?
Parlamentar din 1996, Varujan Pambuccian este liderul grupului minorităţilor naţionale şi cel care, invocând teoria jocurilor, a anunţat în zioua moţiunii că nu se implică în jocurile din PSD. Anul acesta, Pambuccian a semnat o singură iniţiată legislativă.

Rutenii sunt reprezentaţi în Parlament de Iulius Firczak, fiul fostului deputat al rutenilor din ultimii 16 ani, Gheorghe Firczak. Acesta a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în anul 2015, tocmai pentru că în perioada 2008-2012 şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. Anul acesta, cu ANI pe urmele lui, Firczak a renunţat la Parlament, însă i-a lăsat locul fiului - Iulius Marian Firczak.

Mai multe, în sursa adevarul.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?