Alertă pe munte. Turiști israelieni rătăciți în Făgăraș, salvați de jandarmi!

 

Un grup de turiști israelieni rătăciți în Făgăraș au fost salvați de jandarmii argeșeni, miercuri seară. Din grupă făceau parte doi bărbați și 5 copii. Aceștia s-au abătut de la traseul ce ar fi trebuit urmat, aproximativ 10 kilometri, scrie Realitateadearges.net.

Turiști israelieni rătăciți în Făgăraș, salvați de jandarmi, miercuri seară. Grupul format din cinci copii şi doi bărbaţi, a pornit să străbată Valea lui Stan singurul canion amenajat turistic din Munţii Făgăraş. Impresionaţi de frumuseţea zonei, au hotărât să nu se întoarcă pe acelaşi drum ci să urmeze traseul pentru a ieşi la Barajul Vidraru.

În zona Măgurea s-au rătăcit. Deşi nu vorbeau engleza şi nu cunoşteau deloc limba română, bărbaţii au reuşit să se descurce cu ajutorul unor aplicaţii de traducere de pe telefoanele mobile. Au sunat la salvamont şi au cerut ajutor.

Salvamontişii au luat legătura cu jandarmii montani şi oamenii legii, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş, au plecat în căutarea turiştilor rătăciţi. Grupul a fost găsit după aproximativ o oră. Copiii au fost coborâţi de un jandarm cu ajutorul unui UTV (n.r. un ATV mai mare prevăzut cu acoperiş). Bărbaţii au mers pe jos împreună cu un alt jandarm. Cei şapte au fost duşi până La Căpăţâneni, unde aveau maşina.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?