Alertă MAE! Epidemia de febră Dengue, în India

 
Alertă MAE! Epidemia de febră Dengue, în India
Alertă MAE! Epidemia de febră Dengue, în India

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau se deplasează pe teritoriul Republicii India, mai ales în perioada septembrie – decembrie 2015, asupra epidemiei de febră Dengue, care afectează cu preponderenţă zona capitalei New Delhi.

Febra Dengue este o boală infecţioasă acută, produsă de virusul "Denga", care se transmite la om prin muşcătura unui ţânţar infectat, din specia Aedes.

Boala se manifestă prin stări febrile, stări de oboseală, migrene, dureri articulare şi iritaţii ale pielii. În cazuri grave, pot apărea hemoragii pe suprafaţa corpului. Boala se poate manifesta cu severitate în special la persoanele cu un sistem imunitar slăbit, putând duce chiar la deces. Pentru moment, nu există nici un vaccin care să prevină infectarea cu acest virus. De asemenea, nu există nici un medicament specific pentru această boală, tratamentul fiind simptomatic.

Singura metodă eficientă de prevenire a apariţiei bolii constă în protecţia împotriva muşcăturilor de ţânţari (folosirea mijloacelor de protecţie chimică – repelente, sau a altor mijloace de protecţie, precum: purtarea de îmbrăcăminte adecvată – pantaloni lungi, cămăşi sau bluze cu mânecă lungă, plase de ţânţari la geamuri şi deasupra paturilor).Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?