Alertă la nivel mondial: superbacteria rezistentă la toate antibioticele se răspândește rapid

 
Alertă la nivel mondial: superbacteria rezistentă la toate antibioticele se răspândește rapid
Alertă la nivel mondial: superbacteria rezistentă la toate antibioticele se răspândește rapid

Îngrijorător este puțin spus! Oamenii de știință din Melbourne au descoperit o nouă superbacterie, una rezistentă la toate antibioticele cunoscute, care se răspândește cu viteză prin toate spitalele din întreaga lume.

Cercetătorii australieni au prelevat probe din nu mai puțin de 80 de spitale din 10 țări și au descoperit tulpini ale bacteriei Staphylococcus epidermidis, care se găsește de obicei pe pielea umană. Aceasta, în mediul din spitale, a suferit mutații severe și a dezvoltat rezistență la aproape toate antibioticele cunoscute omului până astăzi. Cele rezistente la absolut toate antibioticele au fost aflate pe teritoriul Europei.

Cea mai mare viteză de răspândire, scrie divahair.ro, o are în secțiile unde se administrează cele mai puternice antibiotice și unde sunt cei mai slăbiți pacienți, aflați în recuperare după operații sau cu diferite aparaturi medicale implantate în corp – la Terapie intensivă.


„În majoritatea cazurilor, bacteria colonizează pielea. Nu duce, obligatoriu, la infecție. Dar există o categorie de oameni la care se poate transforma într-o infecție gravă, care să invadeze tot corpul, pentru care ar fi nevoie de un tratament complex”, declară Ben Howden, cercetător la Institutul  Doherty, unul dintre cei care au contribuit la această descoperire.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?