ALERTĂ la NĂVODARI: posibile CAZURI de INFECTARE cu HIV în rândul mai multor elevi de liceu

 
Întreg oraş, în stare de alertă
Întreg oraş, în stare de alertă

Un tânăr infectat cu HIV a anunţat pe Facebook că ar fi infectat cu acest virus un elev al Liceului ”Lazăr Edeleanu” din Năvodari, care la rândul său ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai multe colege, DSP Constanţa spunând că tinerii trebuie să meargă să facă testările HIV, care sunt gratuite.

Tânărul din Năvodari, în vârstă de 30 de ani, a scris pe Facebook că este homosexual şi ar fi avut relaţii sexuale cu un elev de 18 ani de la Liceul ”Lazăr Edeleanu” din Năvodari, fără să ştie că este infectat cu acest virus, descoperind abia când a vrut să doneze sânge şi i-au fost făcute analize.

Tot tânărul de 30 de ani scrie că ulterior partenerul său de 18 ani ar fi avut relaţii sexuale şi cu mai multe colege de liceu.


Autorităţile sanitare spun că nu au primit nicio înştiinţare oficială despre acest caz şi că pot lua doar măsuri de informare a elevilor despre virusul HIV.

”Am trimis deja un consilier de la Biroul de Promovare a Sănătăţii la unitatea de învăţământ respectivă, cu materiale de informare cu privire la această boală, ca, împreună cu reprezentanţi ai liceului şi Inspectoratului Şcolar, să ofere consiliere elevilor. Mai mult nu prea avem ce face. Testarea HIV este voluntară şi confidenţială. Nu putem să umblăm printre elevi şi să-i testăm, ca la TBC. Trebuie să vină ei la noi”, a declarat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Cristina Schipor.

Ea a mai precizat că în cadrul DSP Constanţa funcţionează un centru de consiliere şi testare HIV, cu sediul în Constanţa, unde testarea se face gratuit.

”În ultimele zile nu am primit nicio solicitarea de testare din oraşul Năvodari”, a mai spus Cristina Schipor.

Pe site-ul instituţiei au fost publicate, miercuri, mai multe informaţii despre Centrul de Consiliere şi Testare HIV, dar şi informaţii despre cum trebuie să procedeze persoanele care au suspiciuni de îmbolnăvire.

Un caz similar s-a înregistrat şi la Segarcea (Olt), unde un tânăr de 25 de ani a murit în 12 octombrie, iar după decesul acestuia s-a aflat că avea SIDA şi că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai multe tinere din oraş, care, la rândul lor, ar fi putut transmite apoi virusul HIV.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
gogu
19 Nov 16:43
Nici unde nu se mai face informare despre boli transmisibile,protectie etc. nici la scoala ,nici in media.De 13 Decembrie ,cand in toata lumea se vorbeste intens despre asta,fiind Ziua internationala de lupta impotriva SIDA ,romanii sarbatoresc ziua nationala......
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?