Alertă la granița Norvegiei cu Rusia! S-au găsit cantitații de iod radioactiv

 

Alertă în Norvegia, la granița cu Rusia. În nordul țării, la o stație de filtrare, au fost depistate cantități mici de iod radioactiv. Nivelul detectat este foarte scăzut și nu dăunează oamenilor și nici mediului, asigură specialiştii. 

Testele au fost făcute la câteva zile după incidentul nuclear din regiunea rusă Arhanghelsk. Cinci oameni au murit atunci, în cursul testării unei rachete cu combustibil lichid.

Incidentul nuclear intervine în plină competiţie militară dintre Statele Unite şi Rusia. Administraţia Trump tocmai a finalizat procedura de retragere din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare.

America a argumentat că Rusia a încalcat prevederile acordului, încheiat încă în 1989. Înţelegerea interzicea dezvoltarea şi folosirea rachetelor balistice şi de croazieră cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?