Alertă la Berlin! Autorităţile le dau indicaţii locuitorilor

 
Alertă la Berlin! Autorităţile le dau indicaţii locuitorilor 
Alertă la Berlin! Autorităţile le dau indicaţii locuitorilor 

Locuitorii din Berlin au fost sfătuiţi să ţină ferestrele şi uşile închise din cauza fumului provenit de la un incendiu masiv de pădure izbucnit la aproximativ 50 de kilometri de capitala Germaniei.

Departamentul de pompieri a emis o avertizare în urma mai multor sesizări primite dimineaţa de la locuitorii din oraş care s-au plâns de fumul înecăcios. Situaţia nu se va ameliora în perioada următoare, a declarat un purtător de cuvânt, iar pompierii din landul Brandenburg estimează că va dura câteva zile până la stingerea incendiului.

O purtătoare de cuvânt din partea aeroporturilor din Berlin a dat asigurări că fumul nu afectează traficul aerian.


Circa 600 de pompieri se luptă cu flăcările care au izbucnit joi în sud-vestul capitalei Germaniei şi au cuprins 350 de hectare de pădure. Câteva sute de persoane au fost evacuate.

Incendiul este localizat într-o regiune în care se află numeroase muniţii neexplodate din Al Doilea Război Mondial, notează DPA, un factor care îngreunează misiunea pompierilor. În zonele de focar considerate prea periculoase pentru a fi abordate pe cale terestră pompierii încearcă să stingă flăcările cu ajutorul elicopterelor speciale.

Autorităţile locale au anunţat că au avut loc deja mai multe explozii. Germania a fost afectată în ultimele luni de o secetă severă. În Brandenburg, cantităţile de precipitaţii au fost neobişnuit de mici, iar numeroase zone din acest land sunt pârjolite de secetă.

Motivele izbucnirii incendiului nu sunt cunoscute deocamdată. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?