Alertă în sudul României: 7 persoane infectate cu virusul West Nile în ultimele zile. Ce zic medicii

 

În săptămâna 9 - 15 septembrie, șapte persoane s-au infectat cu virusul West Nile, dintre care una a murit, informează Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu West Nile în acest an în România crește astfel la 65. Calea de transmitere a acestei infecții la om este prin înțepătura de țânțar, scrie economica.net.

Doi dintre pacienții care s-au infectat în ultima săptămână cu virusul West Nile sunt din București, doi sunt din Galați, iar restul sunt din Constanța, Giurgiu și Olt.


În total, în cursul acestui an 65 de români s-au infectat cu virusul West Nile, dintre care șase au murit.

De la începutul anului până acum, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu West Nile au fost înregistrate în Municipiul București (14), Brăila (12), Galați (șase persoane infectate), Ilfov (cinci îmbolnăviri), Ialomița (cinci cazuri de infecții cu West Nile), Iași (patru îmbolnăviri), Bacău, Dolj, Olt – câte trei cazuri de infecție cu West Nile, în Giurgiu și Prahova – câte două cazuri de îmbolnăvire, Constanța, Mehedinți, Mureș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea – câte un caz.

Medicii recomandă românilor:

- să folosească substanțe chimice repelente de țanțari;
- să folosească plase de protecție în locuințe;
- să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor;
- să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

sursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?