Alertă din Rusia. ”Un război nuclear poate izbucni oricând. E ca în criza rachetelor din Cuba”

 
Vladimir Putin 
Vladimir Putin 

Un jurnalist rus, apropiat al lui Vladimir Putin, susține într-un mesaj pe Twitter că un război nuclear ar putea începe în orice clipă.

Jurnalistul rus V. Soloviov, apropiat al lui Vladimir Putin, susține într-un mesaj pe Twitter că un război nuclear ar putea începe în orice clipă.

"Situația curentă este comparabilă cu criza rachetelor din Cuba. Un război nuclear ar putea izbucni în orice clipă. Și nu este posibil ca omenirea să-i supraviețuiască" a scris pe Twitter jurnalistul Vladimir Soloviov, gazdă a unui show politic la televiziunea de stat rusă și un apropiat al liderului rus.

Într-un amplu interviu oferit jurnalistului Vladimir Soloviov pentru documentarul „Ordinea Mondială 2018" și difuzat luna trecută în Rusia, Putin declara că Rusia va recurge la arma nucleară doar ca represalii faţă de o măsură similară.

"Decizia cu privire la folosirea armelor nucleare nu poate fi luată decât în cazul în care sistemele noastre de alertă detectează lansări de rachete către teritoriul rus, ale căror traiectorii de zbor şi ore de impact le stabilim cu precizie. E vorba de un contraatac, când avem dreptul legitim de a riposta", a declarat Putin, potrivit Pro TV.

Întrebat despre condițiile în care Rusia ar intra într-un război nuclear, Putin a spus: „Da, cu siguranță, ar fi o catastrofă globală, un dezastru pentru întreaga lume, dar, în calitate de cetăţean rus, în calitate de şef al statului rus, mă întreb: De ce aș vrea o lume fără Rusia?"

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?