Alertă alimentară! Mici infestaţi cu Salmonella, în magazinele din România

 
Alertă alimentară! Mici infestaţi cu Salmonella, în magazinele din România
Alertă alimentară! Mici infestaţi cu Salmonella, în magazinele din România

Prezența bacteriei Salmonella a fost confirmată în două din cinci eșantioane de pastă de mici produsă de o firmă din localitatea mureșeană Târnăveni.Este vorba de o cantitate de peste 1.000 de kg de produs care a fost distribuit în magazine din Mureș, dar și din alte județe.
Încă nu s-a stabilit specia de Salmonella, dar pare să fie una de contact, care nu dă simptome la consumatori, spune directorul DSVSA Mureș, Kincses Sandor, care arată că bacteria a fost depistată într-un laborator privat în cadrul programului de autocontrol.

A fost anunţată unitatea, a fost anunţat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sănătate Publică Veterinară Bucureşti pentru a face tipizarea salmonellei. Colegii noştri s-au deplasat la unitatea respectivă, produsul nu mai este în unitate, azi expiră produsul. Către magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras şi este trimis către neutralizare-distrugere.Sursa de contaminare cu Salmonella a pastei de mici produsă la Târnăveni poate fi de la materia primă sau de la personal. Așa că se verifică încă circa 1.200 de kg de materie primă, iar dacă se constată că a fost infestată, va fi și aceasta distrusă.

Cât privește personalul unității de procesare, toți angajații sunt cu analizele efectuate la zi, deci nu pot fi ei purtători, spun inspectorii sanitar-veterinari, care au recomandat totuși o reexaminare a personalului angajat.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?