Alertă în Constanța!Țânțarul-tigru, care transmite meningita West Nile, a apărut în centrul orașului

Un constănţean a semnalat prezenţa în oraş a țânțarului tigru asiatic, cum este cunoscută specia Aedes Albopictus, scrie presa localăȚânțarul tigru asiatic este originar din zonele temperate și tropicale ale Asiei și a ajuns, în ultimii ani, și în Europa, fiind semnalat inclusiv în București. Această specie este considerată ca fiind specia cu cea mai mare capacitate invazivă și, potrivit specialiștilor de la Institutul Cantacuzino, poate fi purtătoarea a peste 20 de specii de virusuri, printre care febra oaselor rupte (Denga), febra virală Chikungunya şi meningita West Nile, afecțiune care a omorât, în 2016, în țara noastră, 19 persoane, dintre cele 93 la care a fost diagnosticată.

Insecta tropicală poate fi recunoscută după coloritul contrastant alb-negru, cu picioare inelare și o dungă altă longitudinală pe torace – banda aceasta este un semn caracteristic pentru această specie. Potrivit specialiștilor, deși este de talie mică (0,5 cm), țânțarul tigru asiatic este foarte agresiv și nu este deranjat de căldură sau lumină, având activitate diurnă. Perioada de activitate a acestei specii este iunie – octombrie, cu un maxim al densității în lunile august – septembrie, în care sunt necesare măsuri suplimentare de protecție.

Potrivit specialiștilor, se presupune că specia aceasta a ajuns în țara noastră în urma comerțului cu anvelope uzate cu state asiatice sau în decorațiunile din bambus, aduse din aceeași regiune a lumii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
JAK
29 Aug 08:04
Acest tantar nu mai este o noutate de anul trecut! In Drumul Taberei din Bucuresti exista cu milioanele! nici nu am mai vazut tantar clasic (cel maro). In parcul Moghioros, pe bd. Timisoara, pe Drumul Taberei, exista aceasta specie de tantar. Trebuie doar sa moara cineva ca sa se ia masuri privind prevenirea si combaterea acestei specii periculoase.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?