ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA: Formațiunea 'Patria' a fost exclusă din cursa electorală

 

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au hotărât, joi, ca partidul 'Patria', pe a cărui listă este inclus și Renato Usatîi, să fie exclus din cursa electorală și au dispus confiscarea sumei de 8,1 milioane de lei, bani care vor intra în bugetul statului, informează Realitatea TV. 

 

confiscarea sumei de 8,1 milioane de lei.

Citeste mai mult: adev.ro/nfp0fd

Comisia electorală a propus Curții de Apel să anuleze hotărârea de înregistrare a concurentului electoral, Partidul 'Patria', în baza sesizării Inspectoratului General de Poliție din Chișinău, potrivit căreia partidul 'Patria' ar fi folosit contrar legii, în campania sa electorală, resurse financiare din străinătate, care nu ar fi fost declarate în raportul financiar de la CEC, potrivit Agerpres.  Astfel, în sesizarea sa, Comisia electorală a cerut ca resursele financiare, colectate de formațiunea în cauză în timpul campaniei electorale să fie confiscate, în folosul statului, și a permis, forțelor de ordine, investigarea juridică a candidaților de pe lista electorală a partidului 'Patria'.

Mai exact, Inspectoratul General de Poliţie îl acuză pe Renato Usatîi că acesta introdus în Republica Moldova în ultimile 4 luni cel puţin 14 milioane de lei, potrivit Adevărul. Astfel, potrivit datelor poliţiei, Renato Usatîi a introdus 150.000 USD pe 30 mai 2014, 207.000 USD pe 7 august 2014, 230.000 de euro pe 12 septembrie, 34.000 ruble pe 12 septembrie, 160.000 USD pe 19 septembrie şi 185.525 pe 29 septembrie. Mai departe, potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, Usatîi a înregistrat, în această perioadă, două tipuri de tranzacţie: una de alimentare a contului bancar în sumă de 4,6 milioane de lei şi operaţiuni de cumpărare a valutei în sumă de 2 milioane de lei. Diferenţa dintre suma introdusă în republică şi cea valorificată este de 8,1 milioane de lei, bani pe care, potrivit IGP, Usatîi i-a folosit în campania electorală.

Din banii pe care i-ar fi folosit în campania electorală, a fost achitat combustibilul nedeclarat la Comisia Electorală Centrală şi întrebuinţat la alimentarea automobilelor, achiziţionarea unităţilor de transport, înregistrate în mod fictiv pe numele a doi membri ai partidului „Patria”.

Renato Usatîi a respins aceste acuzații, pe care le-a calificat drept 'fabricate politic' și înscenate de către angajații Inspectoratului General de Poliție.

Hotărârea Curții de Apel Chișinău poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova, care are termen, până vineri, să emită o decizie definitivă.

Partidul era cotat cu 9 la sută în sondaje, pe poziția a cincea în preferințele moldovenilor pentru alegerile din 30 noiembrie, potrivit Realitatea TV.

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
UMBRELA NATO NE-A SALVAT DE CRIMINALUL IMPERIU AL RAULUI
28 Nov 08:57
KKYA PATRIA...A LUI LENIN SAU A CELUILALT CRIMINAL SOVIETOCORUS...ABSOLUT TOTI PRIMITIVII MUJICI ACIUIATI PRIN MOLDOVA FURATA DE TERORISTII DIN IMPERIUL ASIATICOCRIMINALORUS AR TREBUI EXPULZAT IN PATRIA MAMA,IN MAMAYA ROSSIA.
Răspunde
0 0
catalin
27 Nov 21:31
interesant sa vezi atitia minti romanesti spalate de rusi dupa atita suferinta, 50 de ani inca sunt dobitoci, idioti socialisti si comunisti romani
Răspunde
0 0
perpesicius
27 Nov 18:08
Cand in Ungaria s-a intamplat acelasi lucru cu ONG spijinite cu bani norvegieni....o parte din presa a sarit pe Viktor Orban spunand ca nu respecta regulile democratice.....sa vedem daca aceeasi presa va avea aceasi opinie si despre ceea ce se intampla la Chisinau.....
Răspunde
0 0
UMBRELA NATO NE-A SALVAT DE CRIMINALUL IMPERIU AL RAULUI
28 Nov 08:58
4 KKYA PATRIA...A LUI LENIN SAU A CELUILALT CRIMINAL SOVIETOCORUS...ABSOLUT TOTI PRIMITIVII MUJICI ACIUIATI PRIN MOLDOVA FURATA DE TERORISTII DIN IMPERIUL ASIATICOCRIMINALORUS AR TREBUI EXPULZAT IN PATRIA MAMA,IN MAMAYA ROSSIA.
5 -2
Radu
27 Nov 17:19
Să sperăm că CCJ va menține această sentință. Alegerile din Moldova vor fi mai curate și mai „europene” fără imundele cozi de topor rusești din partidul Patria (”Patria sovietică”?)
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?