Alegeri pentru şefia Uniunii Scriitorilor. Nicolae Manolescu, contestat

 

Controverse la alegerile pentru şefia Uniunii Scriitorilor din România. Bătălia finală se dă între actualul preşedinte, Nicolae Manolescu, şi scriitorul Dan Lungu. Unii membrii ai Uniunii sunt nemulţumiţi de faptul că Manolescu se află de prea mult timp în fruntea instituţiei.În cursa pentru preşedinţia Uniunii Scriitorilor sunt înscrişi cinci candidaţi. Printre aceştia, şi Ştefan Mitroi.

"Eu sunt doar un participant, un alergător cinstit. Nu mi se pare normal ca un preşedinte să se eternizeze, indiferent de cum l-ar chema, indiferent de cât de valoros ar fi. Se face, cred eu, cu intenţie, confuzia între criticul, omul de cultură Nicolae Manolescu, şi administratorul Nicolae Manolescu. Este, totuşi, o diferenţă între unul şi celălalt", explică scriitorul.

Cu toate că nu îi contestă calităţile lui Manolescu, Ştefan Mitroi nu este de acord cu schimbarea statutului Uniunii, cea care i-a permis criticului literar să fie la conducerea instituţiei timp de 13 ani.

"Este un lucru dovedit, crede Mitroi, că atunci ,,când un om ocupă prea mult timp un scaun, lucrurile încep să nu mai miroasă frumos. Americanii, de exemplu, au avut preşedinţi de succes, dar niciun preşedinte nu candidează mai mult de două mandate".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?