Alegeri locale în Republica Moldova! Cine a intrat în turul doi

 

Peste 2,8 milioane de alegători din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne în cadrul alegerilor locale. Cetățenii sunt chemaţi să voteze primarii şi membrii consiliilor locale şi raionale.

Bătălia cea mai mare a acestor alegeri se dă pentru Primăria Chișinău, unde principalii favoriți sunt socialistul Ion Ceban şi candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase.

Candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi cel al Blocului electoral ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase, vor intra în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor locale de duminică prezentate de Comisia Electorală Centrală.

După centralizarea proceselor verbale din 89 din totalul celor 307 secţii de votare, Ceban a obţinut voturile a 42.31% dintre alegători, în timp ce Năstase a beneficiat de susţinerea a 30.59% din electorat.


Turul al doilea ar urma să aibă loc peste două săptămâni, pe 3 noiembrie.

 

În acelaşi timp, tot duminică au loc şi noi alegeri parlamentare în 4 circumscripţii uninominale din Republica Moldova.

Alegeri locale de duminică sunt primul test electoral după venirea la guvernare a coaliţiei dintre Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM (PAS plus PPDA), cu intenția declarată de a „dezoligarhiza” țara.

Alegătorii sunt chemaţi să aleagă 898 de primari şi 11.580 de consilieri locali pentru un mandat de patru ani , în cele 32 de raioane și în municipiile Chișinău și Bălți.

Deși Comisia Electorală Centrală a constituit circumscripția electorală nr. 3 pentru localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender, alegerile locale în această circumscripție precum și în alte trei localități de pe malul drept al Nistrului nu vor avea loc, deoarece acestea se află sub controlul administrației de la Tiraspol, nerecunoscută de autoritățile de la Chișinău (alegeri.md).

Centrele de votare s-au deschis la 7 dimineața și se închid la ora 21.00.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?